Hlavní obsah

Mrzí mě, že proti Slavii nemohu nastoupit, říká Trubač o hostování v Teplicích

Teplice

Za tři kluby během krátké doby už nastoupil fotbalový záložník Daniel Trubač. Na konci jarní sezóny byl u sestupu Hradce Králové z první ligy. Následně přestoupil do pražské Slavie, za kterou si zahrál i několik přípravných zápasů. A v sobotu si odbyl premiéru v dresu Teplic, kam zamířil na roční hostování. Příležitost dostal v generálce proti Viktorii Žižkov (2:1). „Jsem rád, že se už soustřeďuji jen na fotbal a nemusím řešit, co se mnou bude. Jen mě mrzí, že nemohu za Teplice proti Slavii nastoupit,“ svěřil se Trubač.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Trubač během přípravného utkání s Celticem.

Článek

Jaké pro vás bylo období v královéhradeckém týmu?

Po příchodu do prvoligového áčka jsme spadli z první ligy, další rok hned postoupili zpátky a letos zase sestoupili. Zažil jsem všechno, a věřím, že mě to víc zocelilo. Na mladého kluka to bylo dost a poznal jsem, co mě může ve fotbale čekat.

A vaše první poznatky z nedávné epizody v pražské Slavii?

Slavia je prostě top klub. Proto jsem do ní šel. Je vidět, jak budují mužstvo a chtěl bych za něj v budoucnu určitě hrát. Jsem rád, že už vím, na čem jsem. Zpočátku se nevědělo, jestli v Edenu zůstanu, nebo půjdu na hostování. Teď jsem v Teplicích a mohu se věnovat tomu, abych na sobě pracoval. Abych se fotbalově usadil a dělal maximum pro zlepšení výkonnosti.

Hovořil jste o své situaci se slávistickým trenérem Jaroslavem Šilhavým?

Bylo by těžké se ve Slavii prosadit. I přesto si myslím, že by se to dalo, ale asi bych sbíral jen minuty. I pan Šilhavý uznal, že bude lepší, když budu nabírat herní vytížení v Teplicích třeba i v celých zápasech. A odehraji toho nejspíš víc než ve Slavii. Aspoň v to doufám. Ve Slavii je tlak a všechno okolo daleko větší ve srovnání s Teplicemi.

Můžete porovnat hráčskou konkurenci ve středové řadě Slavie a vašeho nynějšího celku?

V hodně klubech je tlačenice na místa v sestavě asi menší než ve Slavii, ale i v Teplicích panuje zdravá konkurence. Jsou tady kvalitní středoví hráči. Celkem mi je jedno, na jakém postu nastoupím. Když jsem na hřišti, chci být prospěšný týmu v ofenzivě.

Čím konkrétně?

Snad kreativitou a nápady kolem vápna.

Co jste si odnesl ze Slavie směrem k teplickému hostování?

Bylo super, že jsem si zahrál s hráči jako je například Danny. Vím, jakou zahraniční posily měly nebo ještě mají kariéru. Určitě řeší situace jinak, a je na nich znát, že mají herní prvky zažité na jiné úrovni. V tomto ohledu jsou přece jen dál i díky obrovským zkušenostem.

Se Slavií jste se loučil na hřišti při zápase s Nice. A v prvním ligovém kole hraje Slavia právě s Teplicemi. Budete u toho?

Mrzí mě, že kvůli klauzuli o hostování nemohu za Teplice v Edenu nastoupit. Přitom Slavia je tým, proti kterému chce hrát každý. Uvidíme, jak se s tím tepličtí kluci poperou. Doufám, že vyhrajeme, tedy Teplice (úsměv).

Že by se vás Slavia zamezením startu ve vzájemném duelu bála?

Kdybych jim dal náhodou gól, asi by byli za hlupáky. Je to ošemetné. Beru to tak, že se to takhle při hostování dělá. Prostě v prvním kole nenastoupím. Trenér mě aspoň uvidí víc v tréninku a z tohoto hlediska je to pro mě dobrá situace s výhledem do sezóny.

Reklama

Související témata: