Hlavní obsah

Půjdeme proti tanku s holýma rukama, porovnal Slovácko se Slavií a Spartou kouč Levý

Uherské Hradiště

Ztráty po odchodech Civiče, Tetteha, Koneho či Chvátala zacelili, přesto fotbalisté Slovácka čekají mimořádně náročnou sezónu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér fotbalistů klubu 1. FC Slovácko Stanislav Levý na tiskové konferenci před začátkem sezóny.

Článek

„Považujeme nadcházející prvoligový ročník za jeden z nejtěžších v poslední době. Nejen vzhledem k mohutnému posilování špičkových klubů, ale i kvůli návratu tradičních týmů Baníku a Olomouce. Pokud představitelé Plzně použili přirovnání, že půjdou proti Slavii a Spartě s klacky proti tanku, tak my půjdeme proti tanku s holýma rukama. Budeme ale bojovat ze všech sil, chceme v tabulce skončit co nejvýš," předsevzal si Stanislav Levý, kouč celku z Uherského Hradiště.

Je přesvědčený, že jeho tým je na novou sezónu dobře připravený. „Potěšil mě perfektní přístup všech hráčů k letnímu drilu. Jsou nesmírně pracovití. Zlobí mě ale, že některé kluky provázela zranění," mrzí trenéra.

Platí to především o klíčovém stoperském postu. „Rada ani Břečka nejsou stále stoprocentně zdrávi, ale doufám, že aspoň jeden z nich bude schopen v sobotní ligové premiéře proti Jablonci nastoupit," věří Levý. „A na záskok máme připraveného Šimka, byť střed obrany pro něj není úplně optimální pozice," přemítá Levý.

V útoku sází na mladé

Mužstvo přes léto doplnili obránci Divíšek z Příbrami, Juroška z Dukly a záložníci Petr z Olomouce, Hellebrand ze Zlína a Vasiljev z Uničova. „Kromě Divíška s Petrem toho mnoho v lize zatím odehráno nemají. Proto zatím neoznačuju nové hráče jako posily. To, zda jimi budou, se ukáže až časem," uvažuje kouč Slovácka.

Po odchodu Koneho do Brna má na hrot k dispozici pouze mladé útočníky Zajíce s Kubalou. „Kdyby nám to vpředu neklapalo, možná bychom dalšího forvarda ještě přivedli. Některá jména máme v hledáčku," prozradil ředitel hradišťského klubu Petr Pojezný.

Levý by byl rád, kdyby jeho celek zvládl úspěšně o víkendu vstup do sezóny proti Jablonci. „Jablonec má i po odchodu několika hráčů svoji vysokou kvalitu. Čeká nás těžký soupeř, ale jsem přesvědčený, že na něj budeme optimálně nachystaní. Vítězství by přišlo na úvod velice vhod," má jasno.

V tříbodový zisk věří i kapitán Slovácka Veliče Šumulikoski. „Už se na zápas hrozně moc těším. Strašně rádi bychom navnadili naše fanoušky výhrou," přeje si zkušený makedonský středopolař.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články