Hlavní obsah

Sparťané odjíždějí na soustředění i se Sylvestrem

PRAHA

Fotbalisté Sparty Praha vyrazí na soustředění do Rakouska i s francouzským záložníkem Ludovikem Sylvestrem, který se vrátil do klubu na testování. O jeho případném angažmá se rozhodne během pobytu v Rakousku, kam ve středu odjede už také švýcarský reprezentant Mauro Lustrinelli. Chybět naopak budou zranění Tomáš Sivok a Miroslav Slepička.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto.

Článek

Sylvestre se na Letnou vrací po několikadenní pauze, protože trenéra Stanislava Grigu zaujal v přípravném duelu proti Sokolovu, souhru s ním si pochvalovali i letenští fotbalisté. "Během soustředění se rozhodne o jeho případném angažmá," řekl Griga na adresu fotbalisty, jenž dostane šanci ve čtyřech přípravných zápasech, které sparťané v Rakousku sehrají.

Kanaďan Dave Simpson, kterého na Letné také zkoušeli, na soustředění neodjíždí, ale podle mluvčího klubu Lukáše Přibyla není ani jeho příchod vyloučen. S týmem už se bude připravovat také Václav Drobný, který je zatím v individuálním tréninku. Zpočátku bude trénovat samostatně také Lustrinelli, jenž už má po dovolené, během níž se stačil i oženit.

Zápasy s Lincem a Mnichovem 1860

Sparta odjede ve středu ráno a hned večer ji čeká duel s LASK Linec. O den později se sparťané přesunou do jihorakouských Korutan, kde sehrají zápas proti Mnichovu 1860 (14. července), amatérskému St. Adrä (15. července) a na závěr se utkají s rumunským týmem FC Kluž (18. července).

"Chceme klást důraz na kvalitu herní činnosti, ale zajímají nás také výsledky a součinnost jednotlivých řad. Zápasovou zátěž rozložíme na všechny hráče rovnoměrně, každý by měl odehrát tak dva zápasy. Jen Lustrinelli odehraje méně, jelikož se do přípravy zapojil až v pondělí," řekl Griga před odjezdem.

Vedle marodů se soustředění nezúčastní ani mladíci Marek Jungr a Jan Šimůnek, které čeká příprava na mistrovství Evropy hráčů do 19 let. Turnaj se uskuteční od 18. do 29. července v Polsku.

Reklama

Související témata: