Hlavní obsah

Útok na poháry? Loni o něm mluvil Šilhavý, ale splnil se mu v jiném klubu, posteskl si majitel Dukly

V letní přípravě skládali novou obranu, z kádru odešlo hned sedm fotbalistů včetně nigerijského střelce Olayinky, přesto se na Julisce netají vyššími ambicemi než v loňské sezóně. „Chceme v ligové tabulce skončit lépe než sedmí. Šesté místo by tedy byl úspěch,“ ujistil na tiskové konferenci předseda představenstva pražské Dukly Bohumil Paukner.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Dukly slaví gól - ilustrační foto.

Článek

Zadní řady prošly výraznou obměnou. Klíčový stoper Lukáš Štetina odešel do Sparty, Jan Šimůnek do maďarského Vasasu Budapešť, Michal Smejkal ukončil aktivní kariéru a do Slovácka přestoupil krajní bek Jan Juroška. Do dejvického týmu místo nich dorazil Srb Ivan Ostojič a bývalý reprezentační bek Martin Jiránek, od něhož si trenér Jaroslav Hynek hodně slibuje.

„Zapadl velmi rychle, vypadá to, jako by hrál s námi již delší čas. Nový a dobrý náhled nám dal i Ivan Ostojič. Oba budou mít ofenzivnější úkoly, než byli zvyklí v předchozích angažmá. Je potřeba, aby se tito hráči rychle adaptovali na velké riziko. Zápasy nám ale ukázaly, že podobný styl zvládají poměrně slušně," libuje si jednačtyřicetiletý kouč, kterému se už rýsuje sestava na první ligový duel. „O devíti lidech mám stoprocentně jasno," přiznal.

Na Julisce budou nadále razit tradici rodinného klubu a pokračovat v koncepční práci. O evropských pohárech však nemluví. „Když jsme tu poháry zmínili předloni, skončili jsme desátí. Před rokem o nich hovořil nastupující trenér Šilhavý. Sice se mu to splnilo, ale v jiném klubu," posteskl si Paukner.

Zlín je inspirací

„Myslím, že krásným příkladem je Zlín. Z Mol Cupu, na který se spousta týmů tolik nesoustředí, se dostal přímo do skupiny Evropské ligy. To by pro nás mohl být motivační faktor," naznačil kapitán týmu Marek Hanousek, jakým způsobem může Dukla proniknout do vysněné Evropy.

Celek z Julisky zažije pořádně ostrý start do nejvyšší soutěže, hned na úvod zajíždí na hřiště vicemistra z Plzně. „Může pro nás být výhoda, že s nimi hrajeme hned zkraje. Tyto týmy se soustředí na extrémně důležité dvojzápasy v evropských pohárech, takže možná některé hráče budou šetřit. Navíc jsme se několikrát přesvědčili, že Plzeň můžeme nejen potrápit, ale také ji porazit," tvrdí Hanousek, jenž v minulosti oblékal právě dres Viktorie.

Slavný klub si během této sezóny připomene významná jubilea i historické. Před utkáním 5. kola v malém pražském derby s Bohemians 1905 vzpomene na padesát let starý úspěch, kdy v tehdejším Poháru mistrů evropských zemí prošel až do semifinále, kde vypadl s pozdějším vítězem Celtikem Glasgow. Na jaře pak hodlá důstojně oslavit také výročí 70 let od svého vzniku.

Podaří se fotbalistům pražské Dukly skončit v nadcházející ligové sezóně do šestého místa?
Ano
41,6 %
Ne
58,4 %
Celkem hlasovalo 827 čtenářů.

Reklama

Související témata: