Hlavní obsah

Chceme se držet za silnou trojkou, říká Hübschman o ambicích Jablonce

Jablonec

Kapitán jabloneckých fotbalistů Tomáš Hübschman přistupuje k právě se rozbíhající prvoligové sezóně realisticky. „Respektujeme sílu soupeřů, ale chceme zároveň bojovat o co nejlepší výsledky,“ vyjádřil mínění hráčské kabiny. I podle něj může být nový soutěžní ročník hodně zajímavý vzhledem k masivnímu posilování obou pražských „S“.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Tomáš Hübschman na archivním snímku.

Článek

Jaká je nálada a atmosféra v jabloneckém táboře před sobotním startem HET ligy?

Nervozita a očekávání provázejí každé vstupy do sezóny. Je to stejné u hráčů, trenérů i fanoušků a věřím, že i široká veřejnost se těší na to, jak bude liga vypadat. Začátky soutěže bývají většinou vyrovnané. Týmy jsou na tom po přípravě dobře fyzicky a trenéři mají vesměs k dispozici dost hráčů. A při plných kádrech záleží na tom, jak se fotbalisté zařazení do sestavy prezentují. Také Jablonec by chtěl dobře odstartovat.

Co říkáte na jablonecký los v úvodních kolech?

Uznáváme sílu našich soupeřů. Začínáme na Slovácku, pak máme doma Plzeň a jedeme do Teplic. Ale jsme odhodláni nejen v této sérii, ale během celé sezóny bojovat o co nejlepší výsledky, a tudíž umístění v lize.

Na čem hodláte v nadcházející fázi sezóny nejvíce zapracovat?

Už jsem to někde říkal, že musíme být mnohem víc produktivnější. Měli jsme dobré pasáže zápasů, ale nedali jsme góly. A následně jsme udělali chyby v obraně a výsledek pak vypadá jinak než průběh. Samozřejmě bychom se chtěli prosadit líbivou hrou, jenže záleží na tom, co nám soupeř dovolí. Hlavně potřebujeme vstřelit nějaké branky a věřím, že v defenzivě můžeme obstát.

Jak posuzujete reálné naděje jabloneckého týmu?

Nejsme úplně schopni vyrovnat se Slavii, Spartě a Plzni. Hlavně na pražských „S" je asi vidět, že jsou trošičku odskočené. Ale naším cílem je držet se za touto trojkou. Stejné ambice mají i Mladá Boleslav, Teplice, Zlín. Týmů, které se budou chtít pohybovat za silným triem, bude jistě několik.

S čím pojedete k prvnímu zápasu do Uherského Hradiště?

Vzpomínám si, že první jarní utkání na půdě tohoto celku nebylo z naší strany moc dobré. Mohli jsme tehdy vytěžit víc. Doufám, že si dokážeme vytvořit šance a pak je proměnit.

Reklama

Související témata: