Hlavní obsah

Karvinou opouští i druhý gólman Pindroch. Bude chytat v Anglii

Karviná

O oba brankáře přišli v létě v Karviné. Zatímco Jana Laštůvku ulovila mistrovská Slavia, jeho náhradník Branislav Pindroch se stěhuje do čtvrté anglické ligy. „Byl na týdenním testu v anglickém Notts County a klub o jeho služby projevil zájem. Nejpozději ve čtvrtek bychom měli jeho přestup doladit,“ řekl sportovní manažer Karviné Lubomír Vlk.

Foto: Ivo Dudek

Brankář Branislav Pindroch

Článek

Pindroch měl velký podíl na postupu Karviné do nejvyšší soutěže. V posledním druholigovém ročníku 2015/2016 udržel v brance Karviné šestnáctkrát čisté konto. Ani to mu ale po příchodu Laštůvky z ukrajinského Dněpropetrovsku zkraje minulé sezóny nepomohlo se v brance udržet. Odchytal jen úvodní utkání ligy v Jablonci, kde dostal pět branek a zbytek sezóny odseděl na lavičce.

Pindrochova pozice se nezlepšila ani po Laštůvkově přestupu do Slavie, odkud přišel na hostování Martin Berkovec. „Braňo tady prakticky rok nechytal a v kvůli jeho růstu by bylo špatně, kdy by tady měl znovu zahřívat lavičku. Když má tu možnost, nechceme mu bránit," doplnil Vlk.

Jedničkou v karvinské brance bude tedy Berkovec, kterému budou krýt záda Patrik Le Giang, jenž přišel do Slezka na půlroční hostování z Vlašimi a karvinský odchovanec Martin Pastornický. „Ztráta Jana Laštůvky je citelná, ale Martin Berkovec je schopný ho nahradit," řekl trenér Karviné Jozef Weber. „Osobně jsem velmi rád, že zůstala kostra týmu, ke které se přidalo několik kluků, kteří by měli tým dobře prokrvit. Ať je to Slovák Štepanovský, Srb Čolić nebo mladíci z Venezuely Ramiréz s Piňou, kteří se budou společně se stoperem Lischkou z Jablonce budou prát o svou šanci," popisoval Weber.

Klidně ať spadne Sparta

V minulém sezóně se Karviná role nováčka zhostila perfektně a po třicátém kole ji patřilo nečekané 10. místo. „Ono to zní jako klišé, ale ten druhý rok bude opravdu těžší. Už jsem to na Slovensku zažil. Nikdo nás už nikdo nepodcení, jako se tomu mohlo stát v minulé sezóně," upozornil záložník Marek Janečka.

Cílem i proto znovu zůstává záchrana. „Přestože jsme přišli o nejlepšího brankáře ligy, jsem si jistý, že ligu zachráníme. V menších klubech, jako je ten náš, je to hodně o partě a my parta jsme. Jak dobrá, to se ukáže v horších časech, které určitě přijdou," dodal 34letý slovenský fotbalista, který se moc těší na souboje s nováčky z Ostravy a Olomouce. „Jsou to týmy, které do ligy patří a o to více bude složitější se v ní udržet. Někdo ale musí z kola ven. Klidně ať je to Sparta, je mi to jedno, jen když my zůstaneme," pousmál se Janečka.

Reklama

Související témata: