Hlavní obsah

Fotbalová Boleslav jde do dalšího boje. Vytáhne na Albánce žolíka?

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Úvodní položku při cestě za účastí ve skupině Evropské ligy si mladoboleslavští fotbalisté odškrtli a už za pár hodin je čeká další náročná bitva. V prvním duelu třetího předkola narazí na Skënderbeu Korcë. Na nepříjemné Albánce však vyrukují skoro v plné síle!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský Jan Chramosta se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

V sestavě by se měl objevit i střelec Jan Chramosta, který laboroval s břišními svaly. „V úterý už naplno trénoval," liboval si generální sportovní manažer klubu Dušan Uhrin ml. Jeho absence by znamenala pro Středočechy citelnou ztrátu, vždyť 26letý útočník má zkraje sezóny parádní fazónu. Ve druhém předkole proti Shamrocku exceloval. Trefil se v obou duelech, navíc v Irsku jeden gól ještě připravil.

Středočeši navíc chystají vytáhnout eso z rukávu. K mužstvu se připojil vytáhlý forvard Krasnodaru Nikolaj Komličenko, nad jehož startem ale visí otazník. „Je zaregistrován, může nastoupit třeba i od prvních minut, jenže ruský svaz ještě neposlal povolení. Nemáme všechny doklady, jsme však domluvení, že je dopoledne pošlou," tvrdil Uhrin.

Ml. Boleslav–Skënderbeu
EVROPSKÁ LIGA
3. předkolo, 1. zápas
Ml. Boleslav, 18.00 hodin
Pravděpodobné sestavy:
Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek, Čmovš, Da Silva, Fleišman – Rada – Přikryl, Matějovský, Mareš, Chramosta – Mebrahtu.
Skënderbeu: Shehi – Vangjeli, Jashanica, Radaš, Mici – Taku, Muzaka, Osmani, Nimaga, James – Latifi.
Rozhodčí Sant (Mal.)
Přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jeho svěřence čeká ve čtvrtek vpodvečer protivník, jenž vyznává odlišné pojetí fotbalu než irský Shamrock. Je techničtější a silný na míči. „A také takticky lépe vybavený než Rovers. Pozor si musíme dát na rychlé křídelní hráče," varoval Uhrin. V městě automobilů přesto doufají, že Skënderbeu nevystaví Uhrinově partě v soutěži stopku. „Je to určitě hratelný soupeř," ujišťuje záložník Jakub Rada.

Středočeši získávali o svém nejbližším sokovi, jenž se před dvěma lety probojoval dokonce do skupiny Evropské ligy, řadu informací. Kontaktovali také kouče Slovácka Stanislava Levého, který Skënderbeu vedl v sezóně 2011/2012. „Martin Svědík se s ním spojil, jenže je to už dávno, co v Körce trénoval. Mají úplně jiné mužstvo," posteskl si Uhrin.

Utkání bude v evropských pohárech na klubové úrovni teprve druhou konfrontací mezi českým a albánským fotbalem. Před šesti lety se Jablonec střetl s Flamurtari Vlora a po výhrách 2:0 a 5:1 přešel hladce do dalšího kola.

Jak dopadne úvodní duel 3. předkola Evropské ligy mezi Mladou Boleslaví a Skënderbeu?
Vyhraje Mladá Boleslav
87,6 %
Zápas skončí remízou
6,8 %
Zvítězí Skënderbeu
5,6 %
Celkem hlasovalo 3172 čtenářů.

Reklama

Související témata: