Hlavní obsah

Škoda ve Zbrojovce prodloužil smlouvu. Brňané chtějí do lepší poloviny tabulky

S touhou polepšit si z loňského jedenáctého místa do lepší poloviny tabulky vstoupí fotbalisté Brna pátečním zápasem s Baníkem do nového prvoligového ročníku. Zbrojovka se v nadcházející sezóně musí obejít bez dlouholetého kapitána Zavadila, který odešel do Opavy, a útočníka Řezníčka, jehož zlákala k přestupu Plzeň. Novým titulárním partnerem klubu je firma Synerga.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva kapitán brněnských fotbalistů Petr Pavlík a trenér Svatopluk Habanec.

Článek

„Věřím, že se nám nedávné opory povedlo nahradit. Do středu zálohy jsme získali z Příbrami Pilíka a na hrot Koného ze Slovácka. Minulá sezóna se nám moc nepovedla, v té nové nechceme rozhodně skončit hůř než osmí. Vylepšit potřebujeme především výsledky na domácím hřišti. Některé remízy musíme na našem stadiónu přetavit ve výhry," plánuje brněnský kouč Svatopluk Habanec.

Mužstvo na poslední chvíli doplnil i útočník Michal Škoda, jenž se vrátil z hostování v norském Lilleströmu. „Prodloužili jsme s ním smlouvu do roku 2019. Bude připravený už na premiérový duel s Baníkem," těší trenéra. „S Ostravou nás nečeká lehké střetnutí, ale jdeme do něj s jednoznačným cílem vybojovat všechny tři body," má jasno Habanec.

Novým kapitánem Pavlík

Novým kapitánem Brna se stal po Zavadilovi stoper Petr Pavlík. „Je to pro mě čest. Kapitánskou pásku jsem už v minulosti nosil ve slovenské Senici, určité zkušenosti s touto funkcí tudíž mám. Udělám všechno pro to, abych důvěru splatil," předsevzal si zkušený obránce.

Pochází z Ostravska, a tak duel s Baníkem pro něj bude mimořádně prestižní. „Znám se dobře s brankářem Vaškem a útočníkem Mičolou. Moc se na zápas těším, na výsledku mi hodně záleží. Uděláme maximum pro výhru, vždyť na vstupu do soutěže vždycky dost záleží. Za vítězství jsem slíbil klukům do kabiny nějaké občerstvení," prozradil Pavlík.

Ví, že si Brňané musí dát pozor především na útočníky Baroše s Poznarem. „Soustředit se ovšem musíme na všechny soupeřovy hráče. Baník se do ligy po roce vrátil a má velkou chuť u nás něco urvat. Dopředu ho zřejmě požene početná skupina ostravských fandů. Atmosféra bude asi skvělá, pevně věřím, že my budeme po utkání spokojenější," přeje si Pavlík.

Reklama

Související témata: