Hlavní obsah

Nadávají mu, že je prase. Nemůžu za to, jiný už nebudu, říká útočník Olomouce Chorý

Olomouc

Zatímco trenérům, především pak olomouckému Václavu Jílkovi, se jeho hra líbí, obránci Tomáši Chorému spílají. Souboje s vytáhlým útočníkem je bolí. Vzduchem létají lokty i nadávky. „V minulé sezóně o mě Tomáš Zápotočný řekl, že jsem prase. Ale já za to nemůžu. Už jsem takový. Tohle je fotbal, ne šachy," usmívá se olomoucký útočník.

Foto: Radek Malina, Právo

Útočník Tomáš Chorý se podepisuje jednomu z lovců autogramů

Článek

„Nikdy jsem to moc neprožíval, ale po tom utkání s Baníkem v minulé sezóně už si ze mě kluci začali dělat srandu, tak jsem to začal vnímat více," přiznává Chorý. „Stoperům nezávidím proti mně hrát, ale já se nezměním. Ze souboje neuhnu, to bych se tak mohl akorát zranit. Budu hrát pořád stejně. I v první lize půjdu do každého souboje na sto dvacet procent, a když budou padat žluté karty, tak se nedá nic dělat," říká bez dvou centimetrů dvoumetrový čahoun.

Závěr loňské sezóny odehrál Chorý ve výtečné formě. Dal šestnáct gólů a stal se druhým nejlepším střelcem druhé ligy. Hned za osmnáctigólovým parťákem z týmu Plškem. Olomouc soutěž vyhrála a Chorý za odměnu odcestoval na červnové Euro jednadvacítek do Polska.

Skvělý zážitek

„Byl to skvělý zážitek a myslím, že se mi ten turnaj i vydařil. Ale nemá smysl se otáčet zpátky. Teď mě čeká nová výzva a tou je první liga se Sigmou," vykládá 22letý fotbalista, který před několika dny podepsal v Olomouci novou dvouletou smlouvu.

Po vydařené sezóně se přitom počítalo, že Chorý rodnou Hanou nejspíše opustí. Spekulovalo se například o zájmu mistrovské Slavie. „Možná tam nějaký byl, ale asi to bylo jenom takové oťukávání. Na stole nic neleželo," vysvětluje Chorý.

Kouč Olomouc Václav Jílek přijal Chorého setrvání v týmu s radostí. „Je pro nás hodně důležitý. Když si spočítáte góly, tak vám musí být jasné, že jeho přínos pro tým je obrovský. Je to hrotový hráč s velmi slušnou technikou, což dokázal i na Euro v Polsku. Udělal velký pokrok a dokáže pracovat pro tým jak v ofenzívě, tak i v obranné hře. Je silný, nepříjemný, společně s Plškem byli nositeli kvality ve druhé lize," chválí nadějného forvarda Jílek.

V prvním kole zajíždí ligový nováček v neděli do Mladé Boleslavi. Pak jej čeká doma Liberec a výlet do Plzně. „Parádní los na rozehrání. Opravdu hezká tři kola," směje se reprezentant do 21 let. „Ale vážně, jsou to těžká mužstva, my jsme ale na soustředění v Polsku, kde jsme porazili například izraelskou Haifu (5:0), ukázali v útoku dostatečnou sílu. A když k tomu přidáme kvalitní defenzívu, nemusíme se bát nikoho," přemítá Chorý.

Reklama

Související témata: