Hlavní obsah

Zlín přišel krátce před ligou o kapitána. Pazdera podepsal Baníku, zklamal kouče

Zlín

Fotbalisté Zlína přišli na prahu nové sezóny o kapitána. Obránce Lukáš Pazdera, jemuž vyprší na konci roku smlouva, nepočkal na závěrečné jednání s vedením Fastavu o jejím prodloužení, a dohodl se od 1. ledna na kontraktu s Baníkem Ostrava. Vedení zlínského klubu ho kvůli tomu vyřadilo z prvoligového kádru, Pazdera se připravuje individuálně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský obránce Lukáš Pazdera (vpravo) na archivním snímku oslavuje se spoluhráči vítězství po utkání s Bohemians 1905.

Článek

„Baníku podepsal ještě před poslední plánovanou schůzkou s námi, tím mě hrozně zklamal. Vybral si jiný klub, a tak se naše cesty rozcházejí. Šance, že by se vrátil zpátky, už prakticky neexistuje. Mám za Pazderu na pravý kraj obrany několik alternativ, a tak budu na podzim stavět hráče, s nimiž mohu počítat i do budoucna," tvrdí kouč Zlína Bohumil Páník, podle něhož do kapitánské funkce přicházejí v úvahu místo Pazdery Janíček či Jiráček.

Zlínský sportovní manažer Zdeněk Grygera by byl rád, kdyby se Pazderova situace co nejdřív vyřešila. „Optimální by bylo, kdybychom se na Pazderově odchodu do Ostravy dohodli s funkcionáři Baníku už teď a profitovaly z toho všechny strany," naznačil řešení.

Podle Grygery už je málo pravděpodobné, že by do Zlína přišel na hostování ze Slavie Nizozemec van Kessel, o něhož moravský klub donedávna stál. „Hovořil jsem dlouze s jeho otcem a zjistil jsem, že se naše názory hodně rozcházejí. Možná ale ještě přivedeme do našeho už teď početného kádru jiné zajímavé jméno. Zatím ovšem nechci být konkrétní," sdělil tajemně.

Zlíňané, které čeká na podzim základní skupina Evropské ligy, by rádi vstoupili o víkendu úspěšně do tuzemské nejvyšší soutěže. „Zápas v Liberci však nebude vůbec jednoduchý, byť se říká, že Slovan oslabil. Hráči, kteří za něj nastoupí, však budou chtít určitě dokázat, že na ligu mají. Čekám od Libereckých enormní bojovnost, ale jedeme na sever Čech bodovat," má jasno Páník. Cílem notně posílených Zlíňanů je umístění v horní polovině tabulky. „Budu spokojený, když budeme častěji vyhrávat než prohrávat," přeje si trenér Fastavu.

Reklama

Související témata: