Hlavní obsah

Baroš rozhodl. Vedeme ligu, smál se po vítězné premiéře v Brně

Brno

Ostravští fotbalisté vstoupili po roční pauze do elitní soutěže vítězně. O výhru nováčka 3:1 v zahajovacím duelu nového ročníku první ligy v Brně se výrazně přičinil střídající útočník Milan Baroš, který rozdílovou trefou skvostně oslavil letní návrat do Baníku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Milan Baroš z Ostravy se zdraví s fanoušky

Článek
Fotogalerie

„Mám obrovskou radost. Jsou to nádherné pocity a veliké emoce. Začít sezónu třemi góly venku je fantastické," líčil nadšeně pětatřicetiletý Baroš, který skóroval netradičně hlavou. „Šel na mě dlouhý balón na zadní tyč, a tak jsem zavřel oči a snažil se trefit bránu. Povedlo se, vedeme ligu," smál se.

Měl za to, že jeho týmu pomohla nepovedená generálka s Třincem. „Dostali jsme v ní facku a všichni jsme si uvědomili, že musíme k ligovému utkání přistoupit mnohem zodpovědněji. Veliký dík patří našim fandům, kteří dorazili v nebývale hojném počtu a skvěle nás povzbuzovali. Nikdo z nás si před nimi nedovolil nic vypustit," tvrdil Baroš.

Přestávkovou potyčku mezi příznivci obou mužstev pořadatelé v součinností s policií rychle vyřešili. „Je dobře, že to střetnutí prakticky nenarušilo," pochvaloval si bývalý reprezentační forvard.

Příliš neřešil, že nenastoupil v základní sestavě. „Po soustředění v Kroměříži mě trochu pobolívalo koleno, nebyl jsem úplně fit," vysvětloval. Ostravský trenér Radim Kučera však byl přesvědčený, že Baroš byl připravený na celý zápas. „Je ovšem v konkurenci dalších útočníků. V přípravě se mně jevili v lepší formě Poznar se Šašinkou. Baroš ale po příchodu na hřiště zápas odpracoval a opět ukázal, že je velkým hráčem," tvrdil kouč.

Baroš okamžitě varoval před přehnanou euforií. „První vítězství nic neznamená. Musíme dál tvrdě pracovat. Je to ale rozhodně skvělá pozvánka na domácí duel se Slavií. Bude určitě plný dům," byl si jistý.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články