Hlavní obsah

Nepohlídali jsme si soupeřův brejk, smutnil po nezdaru s Baníkem brněnský Polák

Před zápasem se netajili jednoznačným přáním vybojovat v premiérovém duelu nového prvoligového ročníku s Baníkem všechny tři body, ale realita byla zcela jiná. Fotbalisté Brna utkání před svými fandy nezvládli, ostravskému nováčkovi podlehli 1:3.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský brankář Dušan Melichárek inkasuje gól.

Článek

„Samozřejmě že jsme si představovali, že první utkání odehrajeme úplně jinak. Na začátku střetnutí měli Ostravští několik šancí, ale naštěstí jsme inkasovali jen jednou. A když jsme srovnali a ve druhé půli pak získávali půdu pod nohama, nepohlídali jsme si soupeřův brejk," smutnil nejzkušenější hráč Zbrojovky Jan Polák.

Navzdory nečekané porážce ho však nadchla atmosféra utkání tradičních moravských rivalů. „Naši i ostravští příznivci byli skvělí. Fantastická kulisa. Já jsem se na zápas i proto moc těšil, avšak po něm v nás bohužel zůstala hořkost," posteskl si bývalý reprezentační záložník.

Z porážky ovšem nedělal Polák tragédii. „V naší hře bylo i dost pozitivních momentů. Noví hráči ukázali, že pro nás mohou být přínosem. Musíme se teď dát rychle dohromady a urvat něco za týden ve Zlíně," plánoval okamžitě.

Také brněnský kouč Svatopluk Habanec mínil, že jeho tým musí co nejrychleji potlačit zklamání. „Za nerozhodného stavu 1:1 jsme sice měli herně navrch, ale moc šancí jsme si bohužel nevypracovali. Navíc jsme měli hodně zbytečných ztrát míčů, po nichž Baník vyrážel do rychlých protiútoků. Z jednoho rozhodl," mrzelo trenéra Zbrojovky.

Domníval se, že hlavním důvodem porážky nebyla nesehranost. „Spíš mi u našich hráčů chyběla větší zarputilost. Taková, jaká byla vidět kupříkladu na ostravských Poznarovi, Šašinkovi a potom i na Barošovi. A taky jsme byli u většiny balónů později než protihráči," vypočítal Habanec, proč jeho mužstvo vyšlo bodově naprázdno.

Reklama

Související témata: