Hlavní obsah

Fotbalová Sparta láká na hostování odchovance Juna

PRAHA

Do fotbalové Sparty Praha se podle všeho vrátí útočník Tomáš Jun. Člen širšího reprezentačního kádru by rád přerušil své působení v Turecku, kde hrál za Trabzonspor a později hostoval v Besiktasi, a hodlá přijmout nabídku Sparty Praha na roční hostování.

Foto: AC Sparta

Útočník Tomáš Jun se možná vrátí do Sparty.

Článek

ČTK informaci o vzájemném jednání potvrdili fotbalista i pražský klub, který už chystá Junovo připojení ke sparťanské výpravě na soustředění v Rakousku.

Třiadvacetiletý Jun připustil, že nabídka Sparty je lákavá. "S Trabzonsporem jsme na soustředění v Německu, ale ani nehraji přípravné zápasy a návrat do české ligy bych přivítal. Jako první se přihlásil Liberec a já mu musím poděkovat za nabídku. Ale pokud mám na výběr, zvolím Spartu, kde jsem vyrůstal, dobří holubi se přece vracejí," řekl fotbalista, který alespoň dočasný návrat upřednostňuje jak kvůli tomu, že očekávají s manželkou v září narození potomka, ale také kvůli možnému návratu do reprezentace.

Pomohl by Spartě návrat Tomáše Juna?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Sparta jednání potvrdila, ale Junův návrat prý ještě není hotovou záležitostí. "Probíhají intenzivní jednání, ale dokud nebude vše uzavřeno, nehodláme více komentovat," řekl mluvčí klubu Lukáš Přibyl.

Sparťanský odchovanec odešel do Turecka před rokem, ale v Trabzonsporu se výrazně neprosadil. Na jaro proto odešel hostovat do Besiktase Istanbul, ale tam ho potkal podobný osud a kvůli tomu také přišel o účast na mistrovství světa v Německu. V české lize má odehráno 102 utkání, v nichž vstřelil 36 gólů, v reprezentaci nastoupil do deseti duelů a dvakrát se zapsal mezi střelce.

Reklama

Související témata: