Hlavní obsah

Po pátečním řádění v Brně už jsou všichni fanoušci na svobodě, policie dál vyšetřuje

Brno

Všichni fotbaloví fanoušci zadržení v souvislosti s konfliktem při pátečním úvodním utkání prvoligové sezóny mezi Brnem a Ostravou už jsou na svobodě. Ráno ještě zůstávali v cele dva Češi a jeden Slovák. Po vystřízlivění a výslechu byli propuštěni, řekla policejní mluvčí Andrea Cejnková. Policie se incidentem nadále zabývá.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Při fotbalovém utkání Zbrojovky Brno s Baníkem Ostrava musela zasahovat policie. Příznivci hostujícího Baníku se přes plot napadali s fanoušky Zbrojovky.

Článek

Jde o fanoušky Zbrojovky, kteří se o přestávce napadli přes plot s hostujícími příznivci Baníku. Policisté na žádost pořadatelů o poločase na stadiónu zasáhli a rovnou odvedli tři mladíky.

Dalších 11 lidí policisté zajistili po utkání. Propustili je po ztotožnění. Šest z nich dostalo pokutu za neprokázání totožnosti. Původně policie informovala o celkem 15 zajištěných fanoušcích, poté jejich počet korigovala na 14.

Utkání, které Baník vyhrál 3:1, provázela značná bezpečnostní opatření. Po sezoně strávené v druhé lize vyrazilo na první výjezd v nejvyšší soutěži téměř tisíc fandů slezského klubu. Největší část jich přijela a znovu odjela zvláštním vlakem pod policejním dohledem.

Reklama

Související témata: