Hlavní obsah

Bouřlivý aplaus pro Vrbu. Byli jsme mimořádně produktivní, lebedil si, když Plzeň smetla Duklu

Plzeň

Historicky první dva mistrovské tituly a dvojí účast v Lize mistrů vybojoval pro fotbalovou Plzeň při první štaci. Po třech a půl letech se trenér Pavel Vrba na západ Čech vrátil. A při obnovené soutěžní premiéře Viktoria pod jeho taktovkou smetla při ofenzivním galapředstavení za poločas úvodního ligového duelu pražskou Duklu (4:0). Nebylo divu, že fanoušci třiapadesátiletého rodáka z Přerova bouřlivě oslavovali.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hlavní trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba si po utkání s Duklou v úvodním kole fotbalové ligy vychutnával aplaus fanoušků.

Článek

Dokázal jste si představit pohodovější vstup do ligové sezóny?

V prvním poločase jsme podali velice dobrý výkon. Přecházeli jsme do brejkových situací, které jsme zvládli skvěle z hlediska dohrání a zakončování. Přehrávali jsme Duklu rychlostně a trestali ji za chyby v rozehrávce i špatné postavení. Čtyři branky do přestávky představují hodně úspěšný poločas.

Druhý poločas už jste nebyli tak nebezpeční, pustili jste Duklu do několika nebezpečně vyhlížejících situací. Šlo o důsledek blížícího se středečního odvetného zápasu 3. předkola Ligy mistrů?

Je fakt, že po přestávce jsme nebyli tak přesní. Možná i vidina odvety s Bukureští vedla k tomu, že jsme nebyli tak běhaví. Z naší strany nebyla ve hře taková kvalita. Nicméně směrem k odvetě je výsledek hodně povzbudivý. Je totiž třeba říct, že Dukla hrála dobře, jen doplatila na naši mimořádnou produktivitu. Nestává se často, abychom byli tak úspěšní.

Byť výsledek je jednoznačný, po přestávce Dukla přeci jen prověřila i vaši defenzivu. Jak jste byl spokojený s obrannou činností?

Zatímco do přestávky jsme při defenzivě měli velice dobré postavení útočníků, po pauze už jsme nebyli trpěliví a dostatečně organizovaní. Nezachytávali jsme náběhy hráčů Dukly, nepřistupovali jsme k protihráčům včas. Nicméně nulu jsme uhráli, a to je velice pozitivní.

Mimořádně produktivní a pro plzeňskou ofenzivu aktuálně prakticky nepostradatelný je útočník Krmenčík, jehož setrvání v úvodu přípravy bylo přitom hodně nejisté.

A já jsem rád, že vedení klubu se rozhodlo Krmenčíka v kádru podržet. Byl to správný krok. Dodává nám velkou sílu v ofenzivě. Snad bude Michal brát setrvání pozitivně a odvede výkony, kterou ho posunou do evropského klubu.

Ve srovnání s úterním duelem v rumunské Bukurešti jste udělal čtyři změny v základní sestavě. Byla rotace kádru způsobena vidinou klíčové odvety o postup z 3. předkola Ligy mistrů? Nebo půjde s ohledem na množství hráčů v týmu o standardní proces?

Nebude se to dít pořád, ale nyní hrajeme sérii velice náročných utkání, tudíž počítám, že protočím více hráčů. A pro ně budou dva odehrané v součtu s dvěma nadcházejícími duely rozhodující pro postavení v kádru do budoucnosti.

Před koncem zápasu a následně i po utkání vás fanoušci oslavovali a vyvolávali. Jaký pro vás byl z osobního hlediska návrat do Plzně, kterou jste v prosinci 2013 opustil kvůli reprezentaci a po štaci u národního týmu ještě půlroku vedl Machačkalu?

Bylo to velmi milé. Když jsem odcházel, bylo to emotivní a někteří příznivci nesli moji volbu těžce. Ale později mi fandili, ať už u reprezentace nebo při angažmá v zahraničí. Očekával jsem, že mě fanoušci přijmou příjemně. Jsem přesvědčený, že kdybych si vybral jiný klub, který o mě usiloval, tak by mi neodpustili. Přijetí jsem si užil. Jsem rád za způsob, jakým jsme první utkání zvládli.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články