Hlavní obsah

Premiéra s čistým kontem. Takhle jsme to plánovali, smál se brankář Karviné Berkovec

Karviná

Stoprocentní jsou v první lize proti Jihlavě fotbalisté Karviné. Porazili je v obou předchozích duelech minulého ročníku (3:0 a 4:2) a tři body brali za vítězství 2:0 také v úvodním kole nové sezóny. „Na Jihlavu nám to opravdu docela jde,“ přitakával po utkání Jan Kalabiška, který byl u obou karvinských gólů.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Brankář Martin Berkovec.

Článek

Po faulu na něj proměnil v prvním poločase pokutový kop Šisler, ve druhé půlce upravil Kalabiška na konečných 2:0. „Ten první gól nám hodně pomohl, protože prvních patnáct minut jsme to nebyli my, kdo udával tempo. Ale skončilo to výhrou, takže můžeme na prvních patnáct minut zapomenout," usmíval se Kalabiška.

Vydařenou premiéru si v karvinském dresu odbyl gólman Martin Berkovec. V 80. ligovém utkání si připsal pětadvacáté čisté konto kariéry. „Takhle jsme si to plánovali. V přípravě jsem dostal tři góly, pak dva a v generálce jeden gól, takže na Jihlavu vycházela nula. Stopeři mi hodně pomohli a ve druhé půli už na mě nic nešlo," chválil spoluhráče 28letý gólman, který v Karviné hostuje ze Slavie.

Při hlavičce Petra Hronka v první půli přitom stačilo pár centimetrů a čisté konto by bylo ztraceno. „Chtěl jsem to asi až moc umísťovat, a trefil jsem to tak nešikovně, že šel balón přímo na Berkyho. Moje nešikovnost," vysvětloval zahozenou příležitost Hronek.

Premiéra jihlavského kouče Ivana Kopeckého v první lize tak dopadla neslavně. „První čtvrthodina byla dobrá a měli jsme i dvě slušné šance. Bohužel jsme inkasovali jako první, a přestože jsem hráče v poločase nabádal k větší aktivitě, chyběla nám kvalita. Soupeř nás do ničeho nepustil a my jsme na něho nic nevymysleli. Jsem zklamaný, takhle to nemůžeme nechat," komentoval Kopecký.

Neprosadil se ani nejlepší loňský střelec Jihlavy Ikaunieks. „Na jeho hru jsme se připravovali celý týden a vyplatilo se to. Honza Moravec ho úplně vymazal ze hřiště a ve druhé půlce k tomu ještě přidal nadstavbu v podobě přihrávky na druhý gól. Nerad chválím jednotlivé hráče, ale tentokrát to musím udělat," upozornil domácí kouč Jozef Weber.

Reklama