Hlavní obsah

Klokani mají v kapse specialistu na derby. Spartu zaskočil dvakrát

Žádný kanonýr. Odehrál 113 ligových zápasů a vstřelil v nich 7 gólů. Na stopera však nejde o špatnou bilanci. Třicetiletý Michal Šmíd se navíc může pochlubit, že jako jediný ze současného kádru fotbalistů Bohemians Praha 1905 se v derby trefil proti Dukle, Spartě i Slavii. Klokani tedy mají v kapse tajný trumf pro nedělní start nového ročníku na Letné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Klokan Michal Šmíd ohrožuje branku soupeře.

Článek

Skóre Sparty zatížil dokonce dvakrát. Pražská derby odchovanci Slavie svědčí.

„Kdepak, nejsem žádný specialista. Hlavně bych chtěl Spartu taky jednou porazit. Dvakrát jsme s ní za mého působení remizovali. Gól bych vyměnil za výhru," ujišťuje Michal Šmíd, který začíná svou pátou sezónu v Ďolíčku.

Klokani jsou podle bookmakerů velkým kandidátem na sestup, zatímco Sparta se řadí k favoritům na titul. Přes léto nakoupila deset cizinců, během čtvrteční pohárové porážky v Bělehradě se ovšem představila jako zcela nesehraný tým. A to je šance pro Bohemku.

Góly Michala Šmída v pražských derby:
Listopad 2016Slavia - Bohemians 1:11
Duben 2016Bohemians - Sparta 2:21
Červenec 2014Bohemians - Sparta 1:21
Květen 2014Bohemians - Dukla 3:21

„Možná je dobře, že narazíme na Spartu hned v prvním kole. Ještě lepší by bylo hostit ji doma. Zápasy s ní, které jsem odehrál, byly vyrovnané. Většinou jsme prohráli jen o gól. Výjimkou bylo derby na Letně, kde jsme dostali červenou kartu," poukazuje obránce a ujišťuje, že jeho tým favorita prožene.

Klokani se v minulé sezóně zachránili až kolo před koncem, takže by rádi zažili klidnější ročník.

„Já nesázím, takže na kurzy ohledně sestupu vůbec nekoukám. Nechávají mě v klidu, prostě je musíme vyvrátit," usmívá se Šmíd. „Chceme se posunout do vyšších pater. Třeba na třetí místo se koukat nemůžeme, ale umístění do osmé příčky by bylo krásné," přeje si.

Derby Sparta - Bohemians se hraje v neděli od 19:00. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: