Hlavní obsah

Pohároví zástupci bez výhry! Sparta brala v derby s Bohemians bod, Boleslav i Zlín prohrály

Praha
Aktualizováno

Čeští pohároví zástupci nezvládli nedělní zápasy úvodního kola fotbalové HET ligy. Zlín prohrál na půdě Slovanu Liberec 0:1, Mladá Boleslav pak dokonce na vlastním stadiónu prohrála s nováčkem - Sigmou Olomouc 1:2. Šanci vylepšit bilanci týmů, které pronikly do pohárové Evropy, měla ještě Sparta. Ale v derby s Bohemians hrála jen nerozhodně 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní fotbalisté Sparty po derby s Bohemians, které skončilo 1:1. Čisté svědomí u vyrovnávací trefy Klokanů neměl brankář Martin Dúbravka.

Článek
Fotogalerie

Hrdinou duelu v Mladé Boleslavi byl olomoucký Šimon Falta. Středočeši sice byli střelecky aktivnější, ale tři body bral nováček po dvou zásazích zmíněného hráče. Nejprve Falta využil hrubky Čmovše a z úhlu překonal gólmana Diviše. Podruhé se prosadil v nastaveném čase první půle, kdy mu chytře mezi beky prostrčil míč Plšek a střelec mířil přesně k tyči. Za domácí už jen snížil na konečných 1:2 Komličenko.

Střídající útočník Matěj Pulkrab vystřelil Slovanu Liberec tři body v duelu se Zlínem. Hosté brzy přišli o vyloučeného Traorého, ale zdálo se, že dovedou utkání k nerozhodnému výsledku. Chvíli před koncem ale uťal jejich naděje na bodový zisk mladý útočník Slovanu, když dorazil zblízka míč do sítě.

Na Letné si chtěla Sparta spravit náladu po nepovedeném duelu s CZ Bělehrad. Rychle vedla díky Lafatově penaltě. Jenže další gól už nepřidala a v závěru po zaváhání gólmana Dúbravky trefil remízu pro Klokany Michal Šmíd.

Program 1. kola fotbalové HET ligy:
Pátek
Brno - Ostrava 1:3
Sobota
Plzeň - Dukla 4:0
Karviná - Jihlava 2:0
Slovácko - Jablonec 1:1
Slavia - Teplice 1:0
Neděle
Liberec - Zlín 1:0
Branka: 84. Pulkrab
Ml. Boleslav - Olomouc 1:2
Branky: 86. Komličenko - 37. a 45+2. Falta
Sparta - Bohemians 1:1
Branky: 16. Lafata z pen. - 88. Šmíd

Reklama