Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Olomouc 1:2Nováček z Olomouce na úvod překvapil výhrou v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Falta 0 : 1
45. Falta 0 : 2
86. Komličenko 1 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Sigmy Olomouc hned po návratu do nejvyšší soutěže překvapili výhrou 2:1 na hřišti pohárového účastníka Mladé Boleslavi. Dvěma góly v první půli se o to zasloužil Šimon Falta, Středočeši snížili až v závěru trefou nové ruské posily Nikolaje Komličenka. Boleslav tak nenavázala na tři výhry z předkol Evropské ligy a nenaladila se na odvetu 3. předkola v Albánii proti Skënderbeu Korcë. Sigma naopak ukončila sérii devíti ligových zápasů bez venkovní výhry.

Foto: Vít Černý, ČTK

Olomoucký Šimon Falta střílí druhý gól Sigmy na hřišti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Trenér Boleslavi Dušan Uhrin mladší se rozhodl příliš nezasahovat do sestavy, ze které pošetřil jen Přikryla, a do základu nasadil hrdinu prvního duelu se Skënderbeu Jánoše. Jenže zatímco v obou domácích zápasech předkol se Shamrockem i Skënderbeu předváděli Boleslavští v prvních poločasech velmi dobrý výkon, tentokráte zůstávali za očekáváním.

Nedařila se jim kombinace, v dusném počasí chyběl i větší pohyb a Olomouc se tak poměrně snadno bránila. Domácí hrozili spíše jen ze standardních situací a střel z dálky v podání Mareše, který ale mířil jen do středu branky či vedle.

Ve 37. minutě pak přišla velká domácí chyba. Po dlouhém olomouckém nákopu stoper Čmovš netrefil míč a v pádu navíc podrazil vlastního spoluhráče. Olomoucký křídelník Falta se tak ocitl zcela sám ve vápně a z velkého úhlu prostřelil brankáře Diviše.

Boleslav se snažila zvednout, ale před poločasem dostala další zásah do sebevědomí. Plšek vyhrál souboj, následně kolmicí připravil další šanci Faltovi a ten opět v koncovce nezaváhal.

Do druhé půle udělal domácí kouč Uhrin ofenzivní změnu a do hry poslal místo defenzivního záložníka Rady novou útočnou posilu Komličenka. Oživení to přineslo, ale domácí se trápili se zakončením. Chramostu dvakrát vychytal brankář Buchta a po hezké individuální akci zamířil Chramosta do třetice jen vedle. Po Matějovského centru zas pálil zcela volný Mareš z voleje nad branku.

Sigma se zatáhla do bloku na vlastní polovině a Boleslavi v poslední půlhodině chybělo více nápadů a pohybu, aby se přes něj dostávala. V závěru si alespoň vytvořila sérii standardek a po jednom z rohů se prosadil Komličenko, i když hosté neúspěšně reklamovali faul na brankáře. V posledních vteřinách mohl ještě srovnat Chramosta, jeho střelu ale již za překonaným gólmanem vykopl jeden z obránců.

1. kolo první fotbalové ligy
FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 1:2 (0:2)
Branky: 86. Komličenko - 37. a 45.+2 Falta. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Pospíšil. ŽK: Fabián, Jánoš, Matějovský - Chorý, Radakovič, Houska, Manzia. Diváci: 3577.
M. Boleslav: Diviš - Fabián, Da Silva, Čmovš, Fleišman - Rada (46. Komličenko) - Jánoš (77. Ljovin), Matějovský, Mareš, Chramosta - Mebrahtu (65. Magera). Trenér: Uhrin ml.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Kalvach - Zahradníček (64. Moulis), Houska (90. Texl), Plšek (82. Manzia), Falta - Chorý. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: