Hlavní obsah

Zlínský brankář tahal očima čas, aby už byl konec. Radost zkazil Pulkrab: Byla to haluz

Liberec

Fotbalový Liberec tak bláznivý duel na úvod ligové sezóny nepamatuje. Modrobílí bojovali v závěru proti devíti zlínským hráčům, přes drtivý tlak ale nemohli kýžený gól vstřelit. Vysvobodil je až střídající Matěj Pulkrab, který v 84. minutě přece jen dopravil míč do sítě. „Byla to haluz, ale naštěstí to tam spadlo," oddechl si 20letý útočník, který obstaral domácím cennou výhru 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský

Článek

Klíčová chvíle celého utkání přišla už ve 26. minutě. Po ostrém zákroku obdržel druhou žlutou kartu záložník Ibrahim Traoré a předčasně se poroučel ze hřiště. Tento okamžik znamenal pro hosty pořádnou komplikaci.

„Byl to zásadní moment. Zbylí hráči na hřišti sice poté ukázali obrovskou odolnost, ale tohle se prostě nesmí stát," štvalo brzké vyloučení zlínského trenéra Bohumila Páníka. „Traoré oslabil tým a moc dobře to ví. Navíc k faulu došlo na polovině soupeře. Do té doby jsme přitom působili kompaktně," přitakal i brankář Stanislav Dostál, jenž mezi tyčemi chvílemi doslova čaroval. „Vůbec nechápu, co kolikrát chytil," ocenil jeho výkon i Pulkrab.

Slovan po změně stran protivníka svíral jako v kleštích, jenže prorazit obranný val Fastavu se mu nedařilo. Pak ale nastala 74. minuta a druhá rána pro Zlín. Kvůli vykloubenému ramenu odstoupil zkušený středopolař Petr Jiráček. Hosté už měli vystřídáno a v devíti nápor nepřečkali.

„Při gólu jsme byli na hřišti dokonce pouze v sedmi v poli, protože tam jednoho z našich hráčů ještě braly křeče. Takový zápas jsem nezažil, všechno se nám sesypalo," řekl Páník. „Je to obrovská škoda. V posledních deseti minutách jsem už věřil, že remízu ubráníme. Tahal jsem očima čas, aby byl konec. Předtím jsme přežili řadu šancí a pak dostaneme gól z autu. O to víc to mrzí," smutnil Dostál.

Naopak v táboře Slovanu panovala euforie. „Pořád jsem věřil, že balón do brány dotlačíme. Na konci jsme dohrávali v podstatě bez obránců, kteří nám zakládali útoky," přiznal liberecký kouč Jindřich Trpišovský, jenž v první chvíli ani nevěděl, který z hráčů vlastně skóroval. „Až pak mi říkali na lavičce, že kdo jiný dává góly z pár metrů než Pulkrab," culil se trenér.

Reklama

Související témata: