Hlavní obsah

Šmíd katem Sparty. Za gólem jde jako pitbull, chválí Hašek střelce

Na Letenské je expert, ne že ne. Dopoledne v den zápasu vyšel na Sport.cz článek s titulkem „Klokani mají v kapse specialistu na derby. Spartu zaskočil dvakrát“. A večer udeřil Michal Šmíd do třetice. Dvě minuty před koncem vyrovnal na konečných 1:1, draze posíleným Letenským překazil výhru a fotbalistům Bohemians Praha 1905 zajistil senzační bod. „Když se objevil článek na internetu, bál jsem se, aby tentokrát derby neskončilo nějakou blamáží. Naštěstí ne,“ usmívá se třicetiletý stoper.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec Michal Šmíd byl na Spartě hrdinou Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Klidně si může říkat kat Sparty. A specialista na pražská derby. Jako jediný ze současného kádru fotbalistů Bohemians Praha 1905 se trefil proti Dukle, Spartě i Slavii. Letenským už dal dokonce tři góly.

„I loňská remíza se Spartou byla příjemná, ale teď je ještě emotivnější," pochvaluje si Michal Šmíd.

Góly Michala Šmída v pražských derby:
Červenec 2017Sparta - Bohemians 1:11
Listopad 2016Slavia - Bohemians 1:11
Duben 2016Bohemians - Sparta 2:21
Červenec 2014Bohemians - Sparta 1:21
Květen 2014Bohemians - Dukla 3:21

Byl odměněn za svůj důraz. Dostálovu střelu brankář Dúbravka vyrazil jen před sebe.

„Hlavou mi hned bleskla myšlenka: Dobíhejte! A zatímco my jsme dobíhali, sparťani ne. Trénoval jsem třeba Romana Hubníka a Michal mu je hodně podobný. Při standardkách jde za gólem jako pitbull," chválí svého hrdinu trenér Martin Hašek.

Při ovacích Rosickému měl husí kůži

Klokani přitom byli proti deseti cizinci posílené Spartě jasným outsiderem. „Je čest nastupovat proti takovým hráčům. A když stadión začal aplaudovat při rozcvičování Tomáše Rosického, měl jsem úplně husí kůži," líčí Šmíd, jak si ligovou premiéru nové sezóny užil.

„Měl jsem z naší hry fajn pocit a ve druhé půli jsme to dorazili. Věděli jsme, co máme hrát, a za bod jsme moc rádi. Remizovat na Spartě je určitě nad plán. Příště ale musíme doma porazit Karvinou, abychom bod z Letné potvrdili," poukazuje obránce.

Nejdřív se ovšem klokani trochu pomějí. Kouč Hašek jim vypsal za výhru jako prémii tradiční opékání buřtů v tréninkovém areálu v Uhříněvsi. Odměnu posléze rozšířil i na cennou remízu.

„Že by za bod měly být špekáčky jen třetinové? Myslím, že budou celé," směje se Šmíd.

Reklama

Související témata: