Hlavní obsah

Jablonec pomáhá Spartě. Koupil útočníka z CZ Bělehrad

Jablonec
Aktualizováno

Fotbalisty Jablonce posílil černohorský útočník Vladimir Jovovič z CZ Bělehrad, kterou ve čtvrtek čeká odveta 3. předkola Evropské ligy se Spartou. Dvaadvacetiletý reprezentant Černé Hory podepsal na Střelnici smlouvu na jeden rok s následnou opcí. Severočeský klub oznámil jeho příchod na svém webu.

Foto: fkjablonec.cz

Vladimir Jovovič, nová posila Jablonec.

Článek

Jablonec vítá novou posilu. Vladimír Jovovič se již ve středu zapojí do tréninku s týmem před domácím utkáním s Viktorií Plzeň.

„Jsem spokojený, že jsme přivedli takového hráče do Jablonce. Je to reprezentant áčka Černé Hory. Mladý hráč, bude makat, aby ukázal, že má kvalitu a dokáže pomoct Jablonci," říká hráčův manažer Igor Gluščevič.

Bývalý hráč Sparty nedávno přivedl do české ligy jiného svého chráněnce z Crvene Zvezdy Bělehard - srbského záložníka Srdjana Plavšiče do Sparty.

Teď přišel na řadu Jovovič pro Jablonec. Rodák z Nikšiče zažil debut v profesionálním fotbale v 17 letech v klubu Sutjeska Nikšič. Zahrál si také v kvalifikaci o Evropskou ligu proti Šerifu Tiraspol. Na konci sezóny 2014/15 odešel do CZ Bělehrad, odkud hostoval v OFK Bělehrad, Napredak Kruševac či Spartaku Subotica. Za sebou má mimo jiné i půlroční distanc za rvačku s protihráčem.

Jovovič také pravidelně nastupuje v reprezentačních výběrech. Od národního týmu do 19 let se propracoval až do A týmu reprezentace Černé Hory, kde má na kontě 8 startů. Svou premiéru v reprezentačním áčku zažil 17. listopadu 2013 proti Lucembursku.

Reklama

Související témata: