Hlavní obsah

Sparta posiluje, má na hostování kanonýra Juna

PRAHA

Roční hostování fotbalisty Tomáše Juna ve Spartě Praha bylo zpečetěno a nic nebrání tomu, aby v pátek odjel za staronovými spoluhráči na rakouské soustředění. Definitivní uzavření transakce mezi tureckým Trabzonsporem a pražským klubem ve čtvrtek potvrdil sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl.

Foto: AC Sparta

Sparťanský útočník Tomáš Jun

Článek

Už odpoledne mluvčí informoval o tom, že hostování je před dořešením a fotbalista se připojí k týmu. "Jun dnes nafasoval na Letné klubovou výstroj a ráno vyrazí za týmem do Rakouska. K večernímu duelu proti Mnichovu 1860 ale ještě nenastoupí," uvedl Přibyl.

Hráčův agent Zdeněk Nehoda poté řekl, že transakci již nemůže takřka nic zhatit. "Všechny podstatné smlouvy již byly podepsáno, čeká se jen na potvrzení doplňujících dokumentů, k čemuž by mělo dojít v pátek dopoledne. Tomášův příchod do Sparty lze označit za definitivní," řekl Nehoda. Nakonec k dohodě mezi fotbalistou a bývalým zaměstnavatelem došlo ještě dnes v podvečer.

Třiadvacetiletý reprezentační útočník se návratu nemohl dočkat. Už ve středu ČTK řekl, si sice váží dřívější nabídky Liberce, ale dal přednost návratu do svého mateřského klubu.

Jun odešel do Trabzonsporu ze Sparty před rokem, ale výrazně se tam neprosadil. Na jaro proto odešel hostovat do Besiktase Istanbul, ale ani tam příliš nehrál a přišel také o mistrovství světa v Německu. V české lize má odehráno 102 utkání, v nichž vstřelil 36 gólů, v reprezentaci nastoupil do deseti duelů a dal dva góly.

Reklama

Související témata: