Hlavní obsah

Fandit budu Baníku, má jasno malý slávista Baroš. Co na to slavný otec?

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Oba začali novou sezónu výhrou. Zatímco Slavia výhrou nad Teplicemi (1:0) nepřekvapila, triumf Baníku 3:1 na hřišti Brna úplně očekávaný nebyl. Baník se po roční pauze vrátil do nejvyšší soutěže impozantně a nyní před ním stojí další výzva, v neděli od 18 hodin přivítá úřadujícího mistra Slavii.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Milan Baroš z Ostravy se zdraví s fanoušky po vítězství v Brně.

Článek

„Máme v zádech dobrý výsledek, ale jak jsem řekl i klukům v kabině, nesmí nás to uspokojit. Slavia je favorit, ale hrát se s ní určitě dá. Pokud k tomu přistoupíme stejně zodpovědně jako v Brně, tak ji můžeme porazit. Moc bych si to přál," říká útočník Milan Baroš, který oslavil návrat do Baníku vítěznou trefou. „Bylo to hodně emotivní, ale teď chci vzít body Slavii," dívá se dopředu legendární útočník.

V Brně vytáhl trenér Radim Kučera ve druhém poločase Baroše z lavičky jako žolíka z hromádky karet. A vyšlo to. Barošovi stačila ke vstřelení vítězného gólu čtvrthodinka. „Trenér nám zase ukáže největší zbraně soupeře. Nesmíme se Slavie bát. Kabina je nachystaná, teď jen to přenést na hřiště stejně jako se nám to povedlo před týdnem," věří útočník, že Kučera přichystá stejné dobrý tah i na neděli.

Připravit se na Slavii bude nicméně větší oříšek. Oproti úvodnímu ligovému kolu udělal ve středu v Borisově kouč Šilhavý hned sedm změn v sestavě. „Mají široký kádr a mohou sestavu zase úplně změnit. Osobně už ale velkou rotaci neočekávám," přemítá Baroš.

Na mistra bude vyprodáno

Baník proti Slavii požene za vítězstvím vyprodaný stadión. „Kolena se nám z toho neroztřesou, není důvod, i když pro některé kluky to bude největší zápas dosavadní kariéry. Ale tohle jsou chvíle, pro které fotbal hrají. Co jiného si přát než plný stadión?" připomíná Baroš.

Úřadujícího mistra Slavii posílila v létě řada zvučných jmen, střelecky ale zatím nezáří. Ve třech ostrých zápasech dala tři góly, dva z nich z penalty. První slávistickou branku ze hry vstřelil Milan Škoda ve středeční odvetě 3. předkola Ligy mistrů v Bělorusku.

„Bylo by příjemné, kdyby jim to ještě jeden zápas vydrželo. Pak ať se rozstřílejí," směje se Baroš. „Ale nic moc to nevypovídá. Šance měli, takže na nesehranost bych nespoléhal. Teď postoupili do další fáze Ligy mistrů, můžou se uvolnit a hrát ve větší pohodě," dodává útočník, který si v neděli přivede na stadión speciální podporu. V ochozech mu budou držet pěsti synové Patrik a Matteo. „Fandit budu Baníku," má jasno starší Patrik (7), který se učí fotbalu právě ve Slavii.

Reklama

Související témata: