Hlavní obsah

Klokani v závěru udeřili, Zlín o deseti otočil duel s Brnem. Ligu vede nováček

Aktualizováno

Čtyřmi sobotními duely odstartovalo 2. kolo fotbalové HET ligy. Klokani proti Karviné potvrdili bod z Letné a vyhráli 2:1. Olomouc stejným poměrem porazila Liberec a má plný počet bodů. Teplice a Dukla prahly ve vzájemném duelu po prvním bodovém zisku, domácí vyhráli jasně 3:1. Na první body čekaly také Zlín s Brnem. Ševci dohrávali o deseti, přesto otočili skóre a zvítězili 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva střelci Bohemians David Bartek a Milan Jirásek po výhře nad Karvinou.

Článek
Fotogalerie

Klokani vstoupili do sezóny cennou remízou 1:1 na Spartě a uspěli také proti Karviné, která venku již posledních 6 ligových utkání nevyhrála. Bohemians zvítězili teprve ve třetím z posledních 20 kol, pět minut před koncem rozhodl náhradník Jirásek.

Nováček z Hané šokoval, když v premiéře vyhrál v Mladé Boleslavi, Slovan zase na úvod porazil Zlín. Olomouc nad Libercem v lize od září 2012 pětkrát za sebou nezvítězila, nyní sérii ukončila. Celý zápas byla lepší, nicméně o její výhře rozhodl až v závěru žolík Moulis.

Teplice vstoupily do sezóny porážkou na Slavii a Dukla debaklem v Plzni. Severočeši prahli po pomstě - v posledním kole minulé sezóny doma právě s Duklou prohráli a přišli o poháry... A jasně zvítězili, Pražané stačili jen korigovat na 3:1.

Také Zlín a Zbrojovka byly bez bodu. Ševci na úvod prohráli ve Zlíně a Brno doma s Baníkem. Zbrojovka dorazila na neoblíbený stadión, vyhrála na Letné jediný z minulých 10 ligových zápasů. Sice vedla a hrála proti deseti, účastník Evropské ligy ovšem skóre otočil. Zlín tak uťal sérii 8 domácích zápasů bez výhry (6 porážek a 2 remízy), naposledy porazil loni v listopadu právě Brno (2:1).

Program 2. kola fotbalové HET ligy:
Sobota
Teplice - Dukla 3:1
Branky: 31. a 60. Vaněček, 29. Ljevakovič - 73. Miloševič
Olomouc - Liberec 2:1
Branky: 21. Chorý, 86. Moulis - 76. Karafiát
Bohemians - Karviná 2:1
Branky: 30. Bartek, 85. Jirásek - 37. Wágner
Zlín - Brno 2:1
Branky: 67. vlastní Pavlík, 73. Ekpai - 52. z pen. T. Pilík
Neděle
16:00 Jablonec - Plzeň
16:00 Jihlava - Slovácko
18:00 Ostrava - Slavia
Pondělí
17:00 Ml. Boleslav - Sparta

Reklama