Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Karviná 2:1Klokani potvrdili díky náhradníkovi import z Letné výhrou nad Karvinou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Bartek 1 : 0
38. Wágner 1 : 1
85. Jirásek 2 : 1
Záznam online reportáže

Překvapivou remízu z ligového prologu na Spartě potvrdili fotbalisté Bohemians v domácím duelu s Karvinou výhrou, kterou jim zajistil pět minut před koncem střídající Jirásek. Tři body získali Klokani zaslouženě, neboť vyrovnávací trefa Wágnera je vykolejila jen na pár minut. V druhé půli zápas ovládli a v samém závěru strhli výhru na svou stranu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva karvinský Tomáš Wágner a Michal Šmíd z Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Za pětiminutovou laxnost Klokani draze zaplatili. Po rychlé akci tažené Reiterem a pohotově zakončené Bartkem po půlhodině nad Karvinou vedli a měli mít navrch. Zvláště když další rána střelce vedoucího gólu prosvištěla těsně na břevnem Berkovcovy brány...

Domácí ovšem na chvíli polevili a soupeř je ztrestal. Naštěstí pro ně jen jednou, protože nekrytý Wágner se nejprve postaral o vyrovnání a pár desítek vteřin na to utekl po levém křídle a poslal do vyložené šance Štěpánovského.

Klokani však našli v úvodu podzimu gólmana. Fryšták se už před týdnem přičinil na Letné o senzační remízu, proti Karviné podržel také. V inkriminované situaci pádem pod nohy Štěpanovského, jemuž míč vypíchl, v prvních deseti minutách svůj tým zachránil hned dvakrát. Nejprve zlikvidoval střelu Kalabišky tečovanou Košťálem, vzápětí se vrhnul do rány Štěpanovského a pohromu rovněž odvrátil.

To Berkovec tolik práce v první půli neměl, protože při střelách Švece a Bartka sice ochozy zahučely, ale gólman Karviné mohl být v klidu, neboť míče jeho bránu míjely.

Ještě před přestávkou převzali Klokani znovu aktivitu a pokračovali v ní i po změně stran, neboť byli v panujícím vedru pohyblivější a i v kombinaci přesnější, do šancí se však dlouho nedostávali. Zůstávalo tak jen u územní převahy, protože akcím scházela překvapivá finální přihrávka i potřebné zrychlení, centry do šestnácky pak neměly proti urostlým obráncům Karviné vůbec nárok.

Až pět minut před koncem rozhodl střídající Jirásek o zasloužené výhře Klokanů, kteří měli díky vytrvalé převaze v průběhu celé druhé půle k vítězství blíž. Už předtím sice skončil chytrý lob Kabajeva za zády Berkovce, ale pro ofsajd neplatil, Jirásek však volejem tři body svému týmu přece jen zajistil.

Kabajev je mohl vzápětí pojistit, ale i když ve velké šanci neuspěl, tonul Ďolíček v euforii.

Bohemians Praha - MFK Karviná 2:1 (1:1)
Branky: 30. Bartek, 85. Jirásek - 38. Wágner. Rozhodčí: Ardeleanu - Mokrusch, Kříž. ŽK: Bartek, Kuchta - Eismann, Šisler, Weber, Janečka. Diváci: 4192.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Švec - Reiter (68.Nečas), Hašek ml., Mašek (60. Kabajev), Bartek (79. Jirásek) - Kuchta. Trenér: Hašek st.
Karviná: Berkovec - Moravec, Košťál, Hošek, Eismann (46. Vondra) - Janečka, Šisler - Štepanovský (85. Kleybel), Panák (70. Weber), Kalabiška - Wágner. Trenér: J. Weber.

Reklama

Související témata: