Hlavní obsah

Geniální Jílkův tah! Střídajícímu Moulisovi stačilo k vítězné trefě dvacet vteřin

Olomouc

Tohle byl tah velkého hráče! Ve chvíli, kdy fotbalistům Sigmy začal v souboji s Libercem trochu docházet dech, poslal domácí kouč Václav Jílek na hřiště útočníka Pavla Moulise. A pak už se jenom mohl usmívat. Šimon Falta poslal v 86. minutě míč do vápna, kde si na něj počíhal právě Moulis a po necelých dvaceti vteřinách ve hře hlavou zařídil Olomouci druhou výhru v sezóně 2:1.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Lavička Olomouce a hlavní trenér Olomouce Václav Jílek (vlevo) se radují z vítězství nad Libercem.

Článek
Fotogalerie

„Přičítám to šťastné ruce, určitě bych v tom nehledal trenérovu genialitu. Prostě se tam v tu chvíli sešli hráči, kteří si dokázali vyhovět. Nicméně jsem za to strašně rád," usmíval se olomoucký kouč Václav Jílek.

Olomoucký žolík Moulis přitom žádný velký ostrostřelec není. Za čtyři sezóny v nejvyšší soutěži nastoupil do třiatřiceti zápasů, ve kterých se mezi tři tyče trefil teprve potřetí. V dresu Sigmy vůbec poprvé. „A ještě k tomu hlavou. Bylo to velké štěstí. Faltič (Šimon Falta) poslal výborný centr mezi obránce, kam jsem si naběhl, vyskočil a čekal, zda mě to trefí do hlavy," smál se 26letý fotbalista.

Podobnou situaci už prý ale zažil. „I když už si nepamatuju, co to bylo za soutěž. V první lize to je ale stoprocentně poprvé. Navíc vítězná trefa pro Sigmu, to je nejvíc!" liboval si Moulis, který celou minulou sezónu strávil na hostování v Ústí nad Labem. „Pomohlo mi hodně. Hrál jsem pravidelně, dal devět gólů. I proto se teď cítím velmi dobře," svěřoval se Moulis.

Na úvod trochu pohádka

Sigma rozjela i díky jeho trefě nováčkovskou sezónu náramně. Po dvou kolech je neporažená, přestože los ji zrovna nepřál. Fotbalisté Sigmy si ovšem z těžkých soupeřů na úvod ligy pranic nedělají. Tři body přivezli z Mladé Boleslavi a výhrou skončilo i jejich první zastavení na domácím fotbalovém stadiónu.

„Je to vynikající, těžko popsatelné, konečně nám po několika letech hrůzy začíná sezóna tak, jak chceme," radoval se kouč Jílek. „Je to trošku pohádka a doufám, že si ji budeme užívat dál, přestože nás čeká nejsložitější soupeř z tří přetěžkých kol na úvod. Ale nám se proti týmům, které chtějí hrát fotbal, hraje lépe," připomněl Jílek, že za týden jede Sigma do Plzně.

Reklama

Související témata: