Hlavní obsah

Plzeň si zasloužila prohrát, říkají Jablonečtí

Jablonec nad Nisou

Byli nazlobení. Sami na sebe. Fotbalisté Jablonce do jednoho cítili, že z utkání s Plzní se dala vytěžit minimálně remíza. Favorita po přestávce zmáčkli, z mnoha závarů ale nic nevytěžili a odešli poraženi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Michal Krmenčík z Viktorie a Tomáš Hübschman z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

„Je to velké zklamání, hlavně za druhý poločas. Plzeň si u nás zasloužila prohrát, převahu jsme měli velkou. Připravili jsme si spoustu šancí, já měl taky jednu stoprocentní. Bohužel nám to tam ani jednou nespadlo," litoval záložník Ondřej Mihálik.

Zápas v lecčems připomínal ten jarní. Také v něm Plzeň po prvním poločase vedla, tehdy dokonce o dva góly. Po přestávce však odpadla a nechala si vstřelit dva góly. V důsledku toho přišla následně o mistrovský titul. I v neděli se po změně stran ocitla pod velkým tlakem. Tentokrát odolala.

„Plzni jsme darovali vlastním zbytečným faulem vedení, ve druhé půli už neměla vůbec nic. Kromě tyčky v závěru, kdy jsme hráli vabank. Zmáčkli jsme jí do vápna. Budu se opakovat, že je velká škoda, že jsme z toho nevytěžili aspoň bod," povzdechl si Mihálik.

Trenér poražených své mužstvo chválil

Podobně to viděl trenér Zdeněk Klucký, který měl i přes porážku na adresu svých svěřencům jen slova chvály. „Za druhý poločas si kluci zaslouží velký respekt. Dostat pod tlak takového soupeře, klobouk dolů. Nebyli jsme horším mužstvem, bohužel, fotbal se hraje na góly. A ten vstřelila Plzeň," podotkl Klucký.

Prý neřešil, jestli Viktorii po přestávce vzhledem ke středeční odvetě 3. předkola Ligy mistrů docházely síly. „Nevím, proč by jim měly docházet síly. Hráli v nejsilnější sestavě. Jsou to profíci, měli čas se dát dohromady," podotkl Klucký.

Reklama

Související témata: