Hlavní obsah

Klokani vytáhli proti Karviné mladého žolíka. Ligu měl hrát už dávno, pravil trenér

Praha

Teď už se asi nikdo nediví, proč si Sparta minulý týden vymínila, že její odchovanec Rudolf Reiter proti ní nesmí v ligovém prologu s Bohemians nastoupit. Na Letné ho sice nechtěli, takže putoval na hostování k Botiči, z jeho rychlosti však nejspíš obavy měli. „Skutečně jen málokterý fotbalista je v naší lize tak rychlý jako on,“ vysvětloval trenér Klokanů Martin Hašek po vítězném utkání s Karvinou, proč si Reitera vybral a přivedl ho k Botiči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rudolf Reiter z Bohemians (uprostřed) a jeho gólová přihrávka na první gól proti Karviné.

Článek

Ďolíček jen zíral, jaký sprinter se v sestavě Klokanů objevil. Zkušený karvinský obránce Pavel Eismann ostatně také. Dvaadvacetiletý Reiter ho při své ligové premiéře školil tak, že o půli trenér Weber zasáhl a nechal Eismanna v šatně.

Eismann vydržel jen poločas

Reiter mu totiž po půlhodině utekl a nahrál Bartkovi na gól. A kdyby jen to, i u lajny si s ním pohrál a Eismann ho zastavil jen faulem, za který si vykoledoval žlutou kartou.

„Nestíhal, ke všemu dostal žlutou kartu, takže jsem měl obavy, aby nepřišla druhá a nedohrávali jsme v deseti," přiznával hostující Jozef Weber, že musel zareagovat a dvaatřicetiletého Eismanna vystřídat, protože o deset let mladší Reiter i jeho při debutu překvapil.

„Mohl a měl hrát ligu daleko dřív," ví o dvaadvacetiletém záložníkovi naopak své Martin Hašek, který Reitera trénoval ve sparťanské juniorce i v druholigové Vlašimi.

„Je obrovsky rychlý a má mimořádný tah na bránu, z čehož těží on i celé mužstvo. V loňské sezóně nahrál ve Vlašimi na šestnáct či sedmnáct gólů, což je číslo, jímž se nemohl pochlubit žádný hráč ani ve druhé, ani v první lize. Samozřejmě, nemá ligové zkušenosti, ale i tak jsem rád, že jsme ho do Bohemky přivedli," chválil svůj objev trenér Klokanů.

„Určitě je velkou výhodou, že mě trenér zná a ví, co ode mne může očekávat. A já zase vím, co požaduje a jaké nároky na mě má," kvitoval i Reiter, že se s koučem Haškem zase sešli.

Sparta ho prodat nechtěla

Klokani chtěli, aby k nim Reiter přestoupil, ale na Letné byli proti. „Sparta ho prodat nechtěla, takže jsme se nakonec dohodli na dvouletém hostování," bral kouč Klokanů s úlevou alespoň takovouto dohodu.

Reiter při ligové premiéře přesvědčil, že prospěšnou. Však si odvedeným výkonem řekl o místo v sestavě kola.

„Myslím, že na první zápas to nebylo špatné. Hlavně je ale skvělé, že jsme vyhráli," pochvaloval si premiéru na ligové scéně Reiter poté, co v 68. minutě za aplausu ochozů odcházel ze hřiště.

„Už o přestávce jsem se domlouval s trenérem, že celých devadesát minut nejspíš nezvládnu. Už druhý týden mám problémy s nataženým stehenním svalem, a protože mě začaly brát křeče, nechtěl jsem riskovat," vysvětloval objev kola vynucené střídání.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava