Hlavní obsah

Ševci si na něj brousí zuby, jenže Zahustel se jim schoval v základu Sparty

Juliš, Sáček, Zahustel. Trojlístek letenských fotbalistů, o které se zajímá Zlín. Ševci svůj interes potvrdili během pondělí, konkrétně majitel klubu Zdeněk Červenka. Jenže Sáček se Zahustelem pár hodin poté nastoupili v základní sestavě Sparty, odehráli celý zápas v Mladé Boleslavi a podíleli se na první výhře svého týmu v sezóně (1:0). „Asi jsem Zlínu trochu zkomplikoval situaci. Ale já jinak o jeho zájmu nic nevím, ani od svého manažera ne,“ usmívá se Ondřej Zahustel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Zahustel (číslo 28) oslavuje se spoluhráči Lafatův gól v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Odehrál poločas generálky s Arnhemem, pak už se do sestavy nevrátil. Až v pondělí, doma v Mladé Boleslavi, jejímž je odchovancem. A přinesl Spartě štěstí.

„Když jsem se v neděli dozvěděl, že budu hrát, moc jsem se těšil. Už proto, že jsem dostal šanci v tak nabitém kádru, navíc tady doma. A chtěl jsem zápas zvládnout za tři body, což se povedlo," libuje si Ondřej Zahustel po vítězství na stadiónu, kde fotbalově vyrostl.

„Dostal přednost před Karavajevem jako defenzivnější obránce. Potřebovali jsme v Boleslavi beka více do defenzivy, zatímco Karavajev je spíše ofenzivní. Budujeme nový tým, každý musí soutěžit v pozitivním smyslu, aby mohl nastoupit," vysvětluje změnu trenér Andrea Stramaccioni.

Sparta se ve 2. ligovém kole na první výhru nadřela, tři body ovšem uhrála.

Přidali také větší bojovnost

„Znovu velice těžký zápas. Co si pamatuju, měla to tu Sparta těžké vždycky. Důrazné utkání, ale my do něj dali bojovnost, která nám v předchozích zápasech možná trochu chyběla," srovnává Zahustel.

Obrana Sparty zvládla zápas víc než obstojně, domácí do šancí nepustila.

„Dalo se čekat, že může rozhodnout jeden gól. Druhý, uklidňující, jsme nepřidali. Ale nakonec jsme centry domácích dokázali odhlavičkovat a závěrečný tlak zvládli. Do vyložené šance jsme soupeře nepustili," cení si Zahustel.

Vyhráno však nově budovaný tým ještě zdaleka nemá.

„Celkově asi náš nejlepší zápas v sezóně, ale pořád je na čem pracovat. Musíme se od výhry v Boleslavi odrazit," uvědomuje si Zahustel.

Reklama