Hlavní obsah

Slavia bere posilu ze Šachtaru, dotáhla příchod ukrajinského obránce

Aktualizováno

Další posila míří do Edenu. Fotbalová Slavia dotáhla příchod krajního obránce Eduarda Sobola. Ukrajinský reprezentant bude v klubu českého mistra rok hostovat ze Šachtaru Doněck. „Chtěl jsem vyzkoušet svou sílu v Evropě a jsem rád, že přišla taková možnost, jako je Slavia. Velmi silný tým, kde se můžu jako fotbalista dál vyvíjet,“ pochvaluje si dvaadvacetiletý obránce, který už s týmem i trénoval.

Foto: slavia.cz

Eduard Sobol, nová posila Slavie.

Článek

Nor Flo má zdravotní problémy, Slavia si proto přivedla dalšího levého obránce.

„Zázemí, tréninková hřiště, trenérský štáb i hráči, všechno je na velmi vysoké úrovni. Jsem rád, že jsem se dostal do takového týmu," pochvaluje si na slávistickém webu Eduard Sobol, který má šest startů za ukrajinský národní tým.

Obránce má i zkušenosti ze skupiny Evropské ligy, na které by v Praze rád navázal. „Rád bych pomohl týmu, abychom udělali dobré výsledky, vyhráli ligu a dostali se do Ligy mistrů," říká odhodlaně.

Odchovanec Metalurgu Záporoží přestoupil v únoru 2013 do Šachtaru, se kterým hned na konci sezóny oslavil double a v následující sezóně titul obhájil. Další tři ročníky strávil na hostování v Metalurgu Doněck, Metalistu Charkov a FK Zorja Luhansk.

S posledním jmenovaným týmem si zahrál i základní skupinu Evropské ligy. V nejvyšší ukrajinské soutěži pak nastoupil celkem osmdesátkrát. Sobol si svými výkony řekl o nominaci do ukrajinského národního mužstva, za které debutoval v září 2016 a odehrál v jeho dresu šest zápasů, z toho hned pět v kvalifikaci na mistrovství světa. Ukrajina je zatím ve své skupině na 4. místě s 11 body.

Reklama

Související témata: