Hlavní obsah

Slavii pomohl k titulu, teď se Tecl vrací do Jablonce. Van Kessel si vybral Anglii

Praha
Aktualizováno

Fotbalista Stanislav Tecl se vrací do Jablonce. Šestadvacetiletý útočník se neprosadil v nabitém kádru Slavie a míří na roční hostování na sever Čech. Do Edenu přišel podruhé během své kariéry v zimě. V jarní části nastoupil v 11 ligových duelech a zejména v závěru sezóny v Mladé Boleslavi nebo na Strahově proti Brnu pomohl Slavii k zisku titulu. Útočník Gino van Kessel zase odešel na roční hostování s opcí ve výši 23,5 miliónu korun do anglického třetiligového Oxfordu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl se ze Slavie vrací do Jablonce.

Článek

Jablonec je spokojený. Autor jedenácti branek v zelenobílém dresu Stanislav Tecl bude na severu Čech působit na ročním hostování bez opce. Na středeční pohárové utkání s Jiskrou Mšeno ještě není k dispozici, ale na nejbližší ligový duel v Teplicích již ano. S týmem začne trénovat ve čtvrtek.

„Stanislav Tecl by nedostával v této sezóně tolik herního prostoru, proto odchází na hostování. Prostředí v Jablonci velmi dobře zná, takže věříme, že se mu bude dařit podobně jako například v posledním zápase minulé sezóny, při kterém pomohl Slavii k zisku titulu. Přejeme mu hodně štěstí," avizuje Michal Býček, tiskový mluvčí Slavie.

Odchází také Gino van Kessel. Nizozemský útočník odmítl dlouho připravované hostování ve Zlíně a nakonec míří do Oxfordu, osmého celku minulé sezóny třetí anglické ligy. "Oxford bude hradit veškeré náklady spojené s hráčovým působením," uvedl Býček.

Reprezentant Curacaa na jaře hostoval v Poznani, ani v Polsku ovšem Van Kessel svou uvadající kariéru neoživil.

Tecl v Jablonci působil od roku 2015, předtím hrál za Plzeň, Jihlavu a krátce za Slavii. V lize má na kontě 121 utkání a 40 vstřelených branek, dva starty si připsal i za reprezentaci. Po příchodu letních posil však nedostal v úvodních čtyřech soutěžních zápasech Slavie této sezóny šanci ani na minutu.

Reklama