Hlavní obsah

Jedenáctá posila! Slavia ulovila chlapce se špatnou pověstí i díky jeho české přítelkyni

Praha

Jako by chtěli srovnat krok s letenským rivalem. Fotbalová Slavia v den zápasu s Jihlavou (2:0) získala jedenáctou letní posilu! Z Fenerbahce Istanbul do Edenu přichází slovenský křídelní záložník a bývalý reprezentant Miroslav Stoch, který podepsal smlouvu na dva roky. „Zda mohou přijít ještě další nové tváře? Na množné číslo bych byl opatrný, ale že se objeví ještě někdo další, bych kategoricky nevyloučil,“ usmívá se Martin Krob, generální ředitel sešívaných.

Foto: slavia.cz

Miroslav Stoch už s dresem Slavie a s generálním ředitelem klubu Martinem Krobem.

Článek
Fotogalerie

Velký talent slovenského fotbalu prošel i Chelsea, ale v poslední době putoval spíš po hostováních. Sedmadvacetiletý rodák z Nitry má nejvyšší čas, aby se usadil.

„Potřebuji někde pravidelně hrát. Slavii chci pomoci k obhajobě titulu, navíc je velká šance na postup do Ligy mistrů. Těším se. Pomoci klubu a být také spokojený sám se sebou," přeje si Miroslav Stoch.

„Nabídek jsme měli víc. Byla mezi nimi Francie, Španělsko, Rusko, Blízký Východ, ale Miňo chtěl jít sem. Liga mistrů je sen každého hráče," avizuje hráčův agent Milan Lednický.

„Já ještě nikdy hlavní fázi Ligy mistrů nehrál. Chtěl jsem také být blízko domova. Přítelkyně je z Čech, máme malého syna. Věřím, že v Praze bude vše fungovat a budeme spokojení," líčí Stoch, jaké okolnosti slávistům nahrály.

Má za sebou řadu skandálů

Jeho angažováním jde Slavia také trochu do rizika. Nová posila má na kontě řadu skandálů. Stoch například řídil pod vlivem alkoholu, nechal se natočit při tanci s dívkou nahoře bez, údajně napadl fotografa a měl několik excesů v reprezentaci. Naposledy se dostal do rozepře s trenérem Jánem Kozákem a od loňského evropského šampionátu si za národní tým nezahrál.

„Stoch byl vyskautovaný již před půl rokem, tehdy jednání nedopadla. Když se mě teď vedení ptalo, že je k mání, řekl jsem jo. Chce se vrátit ze zahraničí a dokázat, že fotbal hrát nezapomněl," říká trenér Jaroslav Šilhavý.

Slavia se v pondělí pokusí dopsat poslední posilu na soupisku pro play off Ligy mistrů s APOEL Nikósie.

„Přestup komplikovala skutečnost, že trenér Fenerbahce chtěl Stocha nominovat k sobotní ligové premiéře. Měl by tedy být rozehraný a ve formě," přidává další kladný argument Krob.

Na další pohyb v kádru je zatím čas

Slovenský záložník už sledoval duel s Jihlavou a mohl si udělat obrázek, jaká konkurence ho v záložní řadě sešívaných čeká.

„Konkurence je normální věc, v každém top klubu je velká. Pokud jde o utkání, vyhrálo se 2:0. Mohlo padnout i víc gólů, ale tři body jsou dobré. Nemám rád zápasy takhle z tribuny, raději bych byl na hřišti," usmívá se Stoch.

Po jeho příchodu možná bude muset některý ze stávajících hráčů ještě odejít.

„Kádr je možná dostatečně široký. Jenže hned na začátku sezóny jsme se potýkali s několika zraněními a byli za něj vděční. Uvidíme, zatím je čas. V Česku je ještě na přestupy pět a půl týdne. Samozřejmě víme, že ve většině Evropy skončí termín mnohem dříve," avizuje Krob.

Český šampión před Stochem získal brankáře Jana Laštůvku, Dannyho, Halila Altintopa, Ruslana Rotaně, Eduarda Sobola, Jakuba Hromadu, Jakuba Jugase a trojici mladíků Matěje Chaluše, Filipa Panáka a Daniela Trubače, kteří se zatím do nabitého kádru nedostali a poslední dva jmenovaní jsou na hostování.

Reklama

Související témata: