Hlavní obsah

Neomluvitelná ztráta. A velká komplikace hned na startu, vědí sparťané

Liberec

Výhra v Mladé Boleslavi sparťany navnadila, že už jsou na dobré cestě. Remíza 1:1 v Liberci ale letenské fotbalisty zase o krok zpátky. „Je neomluvitelné, že jsme zápas nezvládli ve chvíli, kdy jsme vedli a hráli proti devíti,“ kroutí hlavou autor gólu Martin Frýdek. „Ztratili jsme v lize již čtyři body. Čeká nás sice ještě 27 kol, ale je to komplikace,“ uvědomuje si záložník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Frýdek ze Sparty po utkání v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Co víc si mohli přát!? Vedli, získali výhodu dvojnásobné přesilovky - a pak jako by úplně vypadli z role.

„Po vyloučení dvou domácích hráčů jsme bohužel nedokázali reagovat a změnit náš styl hry. Stále jsme pokračovali stejně, jako by se hrálo jedenáct na jedenáct," má jasno kouč Andrea Stramaccioni. „Měli jsme být přímočařejší a nehrát postupně kolem dokola. Navíc jsme neproměnili šance a dostali gól po přímém kopu, kdy domácí hráč dorážel sám před brankářem," kaboní se italský trenér.

„Obrovské zklamání. My jako Sparta si musíme s takovou výhodou poradit," přidává se Ondřej Zahustel.

Právě jemu byl mylně odmávám ofsajd, který připravil Spartu o vítězný gól. „Dával jsem si pozor. Jsem přesvědčený, že ofsajd nebyl," tvrdí sparťan. „Video ukázalo, že gól měl platit," zdůrazňuje Stramaccioni.

Trpišovský skládá týmu obrovskou poklonu

Domácí zase spílají hlavnímu rozhodčímu Zelinkovi, že je během dvou minut poslal do devíti. „Chtěl jsem se zastat spoluhráče, a než jsme k rozhodčímu doběhl, už jsem měl druhou žlutou... Prý na pokyn asistenta, že jsem k rozhodčímu běžel dvacet metrů. Ale opravdu jsem mu ani nestačil nic říct," ujišťuje Ondřej Kúdela.

„Kudy má něco za sebou a přijde mi necitlivé, že je vyloučen jen za to, že k rozhodčímu doběhne. Přitom za šlapáky karty nejsou," nechápe kouč Jindřich Trpišovský.

„Ve fotbale padá strašně slov. Taky jsme se poštěkali s Frýďasem - a pak si podali ruce. Rozhodčího nechci hodnotit, ale fotbal mohl být mnohem zajímavější," dodává.

Vzhledem k dvojnásobnému oslabení, které později zmírnil vyloučený sparťan Čivič, je pro Liberec remíza zázračná.

„Kluci ukázali charakter a morálku. Předem jsem tvrdil, že proti Spartě musejí být hlavně válečníci. Je neuvěřitelné, co ukázali o devíti. Patří jim obrovská poklona," kvituje Trpišovský.

„Kulisa na stadiónu byla neskutečná, naposledy jsme takovou zažili s Marseille. Také běžecky podali kluci neskutečný výkon. Budeme je z toho sice pět dnů dostávat, až do konce jsme ale i v oslabení dokázali hrát jeden na jednoho," poukazuje kouč Slovanu.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice