Hlavní obsah

Mihálik je zatím jediným střelcem Jablonce. Měli jsme mít víc bodů, říká k rozjezdu podzimu

Teplice

Útočník Ondřej Mihálik je dosud jediným střelcem fotbalistů Jablonce v rozbíhajícím se ligovém ročníku. Jeho dva góly ve třech kolech ale vynesly týmu zatím oba získané body za remízy 1:1 na Slovácku a v neděli v Teplicích. Tam skóroval z pozice střídajícího hráče, čímž navázal na roli žolíka z minulé sezóny. „Splnil jsem úkol,“ komentoval Mihálik svou produktivitu v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Uprostřed nová posila Jablonce Stanislav Tecl, vlevo Martin Doležal, druhý zleva teplický Admir Ljevakovič, vpravo Vojtěch Kubista z Jablonce - ilustrační foto.

Článek

V Teplicích jste uhráli nerozhodný výsledek. V tabulce jste ale až třináctí. Jak to koresponduje s předsezónními plány?

Měli jsme mít daleko více bodů než dva za tři zápasy. Naše výkony nejsou špatné. S Plzní i v Teplicích jsme mohli pomýšlet na výhru. Jsem ale rád, že jsem i během krátkého pobytu na hřišti dal gól.

Na rozdíl od předešlých dvou kol jste nenastoupil v základní sestavě.

Trenér chtěl zhustit střed hřiště, proto jsem jako útočník začal na lavičce. A pak mě tam poslal jako žolíka, abych z postu čerstvého hráče trápil unavenou obranu. Za úkol jsem dostal vstřelit gól, takže z tohoto hlediska jsem to splnil. Spíše mě ale mrzí, že jsme ani jedno utkání nedotáhli do vítězného konce.

Jak se vám jeví ofenzivní linie jabloneckého mužstva?

Není tady tvořivý záložník Martin Pospíšil, který předtím dokázal vytvořit šance. Ale nově přišel Standa Tecl, který je útočným typem a hrál pravého záložníka. Záleží na trenérovi, jakou zvolí sestavu.

Loni jste dal za celou sezónu sedm gólů, nyní jich na svém kontě máte už dva.

Hlavně si přeji, abych odehrál co nejvíc minut. Ale když třeba během závěrečné půlhodiny na hřišti vstřelím branku, budu spokojen. Chci se probojovat do nově se tvořící reprezentační jedenadvacítky.

Nejdřív vás ale čeká ligový zápas s pražskou Duklou.

Věřím, že to bude přijatelnější soupeř než ve druhém kole Plzeň. Duklu ale respektujeme, umí hrát kvalitní a kombinační fotbal. Prosadit se proti ní nebude jednoduché.

Reklama

Související témata: