Hlavní obsah

Vyloučení se budou devíti statečným revanšovat. Na Spartu našel Liberec experta

Se svým vyloučením nesouhlasil, ale nic proti němu nezmohl. A hned o dvě minuty později za ním mazal z trávníku druhý vykázaný kolega Milan Kerbr. „Kluci se vydali ze všech sil, s Kebou se jim budeme revanšovat,“ usmívá se liberecký stoper Ondřej Kúdela poté, co fotbalisté Slovanu v oslabení senzačně vybojovali remízu 1:1 se Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sudí Miroslav Zelinka před rozhořčenými hráči Liberce.

Článek
Fotogalerie

Vzhledem ke konstelaci, v jaké se mužstvo ocitlo, je remíza s favoritem zázračná.

„Zázrakem bych vyrovnání nenazval. Jsou větší zázraky, ale takový zápas se nepodaří každý den. Zvlášť když Sparta bude hodně silná, bude v lize dominovat, takže bod je cenný," uvědomuje si Ondřej Kúdela.

Nakonec padly tři červené karty, do sprch mazal také sparťan Eldar Čivič.

„Nemá cenu vše házet na rozhodčího, hlavně musíme poděkovat klukům, jak oslabení odmakali. Vydali se ze všech sil," oceňuje Kúdela.

Hrdina se bál debaklu...

Specialistou na Spartu se pomalu stává Radim Breite. Loni vyhecoval k červené kartě Bořka Dočkala, tentokrát zaúřadoval sám gólovou dorážkou na 1:1.

„Kdepak, žádný specialista, žádný hrdina. Vždycky říkám, že je fotbal kolektivním sportem. Není o jediném hráči. Makali jsme jeden za druhého. Vzhledem k vývoji zápasu je pro nás i bod nesmírně cenný," ujišťuje Breite.

Když Slovan o gól prohrával a šel do devíti, hlavou se mu honily černé myšlenky.

„Třeba abychom neprohráli 5:0, abychom ještě zkusili nějakým zázrakem vyrovnat. No a my to zvládli," usmívá se.

Spartě nakonec nepomohl k vítězství ani rychlík Biabiany. „Dělal nám problémy, ale pro nás bylo nejnáročnější hlídat Tomáše Rosického, když nastoupil. To je zkrátka evropská extratřída. Když s balonem zrychlí, jen čekáte, co na vás vymyslí," líčí Breite.

Reklama