Hlavní obsah

APOEL - Slavia 2:0Děsivý úvod, milióny z Ligy mistrů se vzdalují! Sešívané čeká příští týden perná odveta!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. de Camargo 1 : 0
10. Aloneftis 2 : 0
Záznam online reportáže

Nikósie
Aktualizováno

Deset minut hrůzy. Než se fotbalisté Slavie rozkoukali, brankář Laštůvka dvakrát lovil míč ze sítě. I přes následné zlepšení Pražané první duel play off Ligy mistrů na půdě kyperského APOEL prohráli 0:2, postup do základní fáze, na který se váže prémie 389 miliónů korun, se jim vzdálil. Odveta je na programu v Edenu příští týden ve středu.

Foto: Chara Savides, ČTK/AP

Eustathios Aloneftis z APOEL Nikósie oslavuje svoji trefu v úvodním utkání 4. předkola Ligy mistrů proti Slavii.

Článek
Fotogalerie

Začátek zápasu se pro Slavii změnil ve zlý sen. Vstoupili do něj nejhůř, jak mohli. Už ve druhé minutě inkasovali. Po rohovém kopu prošel míč k de Camargovi na malé vápno, jenž ho usměrnil pod břevno. Laštůvka si sice na míč sáhl, proti střele z bezprostřední blízkosti byl však bezmocný.

Soupeř na koni

Jenže v 10. minutě bylo ještě hůř. Rotaň chyboval v rozehrávce, k míči se dostal Aloneftis a báječným lobem z hranice velkého vápna přehodil Laštůvku. Už tak pekelná atmosféra na stadiónu v Nikósii přerostla v bezmeznou euforii, nebylo slyšet vlastního slova. Oranžové tribuny se vlnily, skákaly a hnaly domácí na další zteč. Evropskými poháry protřelý soupeř, jenž před pěti lety došel až do čtvrtfinále Ligy mistrů, byl na koni.

Kouč Jaroslav Šilhavý si mohl u postranní čáry hlavu ukroutit. Nechápal, co jeho svěřenci předvádějí. Problém řešil už před utkáním. Kromě zraněného stopera Deliho musel sestavu vyskládat bez jednoho z klíčových záložníků Dannyho. Portugalce nepustilo na trávník pochroumané koleno z posledního ligového utkání.

Místo něj naskočil slovenský záložník Miroslav Stoch, který přestoupil do Slavie v pátek z Fenerbahce. Formality transferu z turecké strany se nakonec podařilo vyřídit těsně před nejzazším termínem – pondělní půlnocí, červenobílí mohli čerstvou posilu doplnit na soupisku pro play off.

Mešanovič trefil jen tyč

Pražané se ze šoku oklepali kolem 20. minuty, APOEL začali přehrávat. V 24. minutě se snesl centr z pravé strany na hlavu Škody, který nenamířil přesně. V 36. minutě se po zpětné přihrávce agilního Hušbauera ocitl v šanci Frydrych, jeho ránu zlikvidoval Waterman.

Šilhavý o poločase stáhl van Burena, na trávník poslal Zmrhala. Pražané pokračovali dál v tlaku. V 59. minutě se zjevil ve velké šanci Hušbauer, na Watermana ale nevyzrál ani z následné dorážky. Střídající Mešanovič poté trefil tyč a výsledek už zůstal.

Slávisté tak venku v pohárech nevyhráli už poosmnácté v řadě. Dohnat v domácí odvetě (23. srpna) dvoubrankové manko bude složité...

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
APOEL Nikósie - Slavia Praha 2:0 (2:0)
Branky: 2. De Camargo, 10. Aloneftis. Rozhodčí: Lahoz - Devís, Del Palomar - Gil Manzano, Del Cerro (všichni Šp.). ŽK: De Camargo, Carlao - Rotaň.
APOEL: Waterman - Milanov, Rueda, Carlao, Lago - Morais, Vinícius - Oar (52. Efrem), Ebecilio (83. Bertoglio), Aloneftis (68. Farías) - De Camargo. Trenér: Donis.
Slavia: Laštůvka - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil - Souček - Van Buren (46. Zmrhal), Rotaň (72. Mešanovič), Hušbauer, Stoch (79. Sýkora) - Škoda. Trenér: Šilhavý.
Výsledky dalších úterních zápasů najdete zde.

Reklama

Související témata: