Hlavní obsah

Brankář Plzně byl odsouzen za jízdu v opilosti. Viktoria mu dala citelnou pokutu

Ostrava
Aktualizováno

Další plzeňský hříšník si zadělal na problémy. Brankář Petr Bolek byl odsouzen v Ostravě za jízdu pod vlivem alkoholu. Třiatřicetiletý fotbalista přišel na tři roky o řidičský průkaz a navíc dostal pokutu 150 tisíc korun. Informaci potvrdil mluvčí soudu Lukáš Delong s tím, že rozsudek ještě není pravomocný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský brankář Petr Bolek na stadiónu Sparty na Letné.

Článek

Bolka zastavila policejní hlídka v jeho rodné Ostravě při běžné silniční kontrole v noci na 7. července a při dechové zkoušce se ukázalo, že před jízdou pil alkohol. "Přístroj naměřil hodnotu 2,26 promile alkoholu," uvedl Delong. Dodal, že jízdu v opilosti potvrdila i opakovaná kontrola.

Případem se začal zabývat Okresní soud v Ostravě, který koncem července rozhodl trestním příkazem. "Sportovec si vyslechl tříletý zákaz činnosti. Po tuto dobu nesmí tedy řídit. Navíc mu soud udělil i peněžitý trest 150 tisíc korun," řekl mluvčí a doplnil, že trestní příkaz ještě není pravomocný.

Bolek není první

Plzeň informace o Bolkově provinění zaskočila. "Je to pro nás teď naprosto nová informace a budeme se jí zabývat a řešit ji na úrovni klubu," řekl ČTK tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Bolek není prvním hráčem Viktorie, který byl potrestán za řízení pod vlivem alkoholu. Před dvěma lety přišel na rok o řidičský průkaz obránce David Limberský poté, co boural v Praze na Smíchově a následně se pokusil utéct před policií. Od vedení Plzně poté bývalý reprezentant dostal nejvyšší pokutu v historii klubu a přišel o kapitánskou pásku.

Viktoria neprofesionální chování odsuzuje a trestá

Vedení Viktorie jednoznačně odsuzuje Bolkovo chování jako nepřijatelné. Hráč byl klubem ihned potrestán. K incidentu došlo na začátku července v době brankářova osobního volna. Vedení klubu se o všem dozvědělo až během dneška a zaujalo jednoznačný postoj.

„Hráč se dopustil vážného prohřešku, který nemíníme tolerovat. Za své jednání byl ihned tvrdě potrestán v rámci klubových možností a pravomocí. Byla mu udělena velmi vysoká pokuta a provedena další interní opatření," avizuje Adolf Šádek, generální manažer klubu.

„Nic na tom nemění ani fakt, že se vše odehrálo během hráčova osobního volna. Pro všechny členy Viktorie Plzeň platí jasná pravidla, jak se mají chovat a reprezentovat klub navenek. Jejich hrubé porušení vrhá stín na celý klub v očích fanoušků, partnerů i široké veřejnosti. Mohu ubezpečit, že toto rozhodně tolerovat nebudeme a klubový trest je tvrdý," dodává Šádek.

Svědomí zpytuje i samotný brankář. „Udělal jsem obrovskou chybu, za niž se chci všem omluvit. Mrzí mě, že jsem zklamal naše fanoušky a uvědomuji si, že jsem svým jednáním uškodil celému klubu v době, kdy ho čekají velmi důležité zápasy v pohárové Evropě," uvědomuje si Bolek.

Reklama

Související témata: