Hlavní obsah

Nic než výhru. Lafata se chystá na 400. ligový zápas

Praha

Zatím vyhráli jediný z pěti soutěžních zápasů pod novým trenérem Stramaccionim a vstřelili pouze tři góly... Nejvyšší čas, aby fotbalistům Sparty v předehrávce 4. ligového kola zazvonil budíček. V posledních pěti domácích duelech nasypali Slovácku celkem 20 branek. Ale pozor, soupeř je v tabulce o skóre před Spartou a na Letnou přijede nadopovaný výhrou 5:2 nad Baníkem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata oslavuje svůj 200. ligový gól.

Článek

Letenský kapitán stojí před další metou a přeje si rozhodně povedenější oslavu než minule. Když totiž David Lafata vstřelil jubilejní 200. gól v součtu české a rakouské ligy, Sparta v úvodním kole jen remizovala s klokany 1:1.

Tentokrát se kanonýr chystá odehrát svůj 400. zápas v české soutěži a vzhledem k situaci bere jen výhru. Tak jako celá Sparta.

„V této fázi nám ani nic jiného nezbývá, než urvat tři body, odehrát dobrý zápas a dát doma více než jeden gól," zdůrazňuje v rozhovoru pro klubovou televizi asistent trenéra Radoslav Kováč.

Marodka se vyprazdňuje

„Sparta má po letních změnách silný tým. Nic na tom nemění skutečnost, že se jí zatím výsledkově nedaří. Výhra proti Ostravě nám hodně pomohla zvednout sebevědomí, proto rozhodně nejedeme do Prahy se svěšenými hlavami," varuje soupeře Stanislav Levý, trenér Slovácka.

Spartě se konečně vyprazdňuje marodka. „Vracejí se nám kluci po dlouhých zraněních a máme variant daleko víc," kvituje Kováč.

Bude tedy zajímavé sledovat, kdo se v nabitém kádru vejde do nominace na zápas.

„Konkurence je obrovská. Máme skoro dvě základní jedenáctky. Věřím, že postavíme správnou a vyhrajeme," usmívá se záložník Michal Sáček.

Utkání Sparta - Slovácko se hraje v pátek od 20:15. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: