Hlavní obsah

Sparta - Slovácko 1:0Zase Lafata, kdo jiný!? Letenské spasil jubilant se zlatou kopačkou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Lafata 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Jsou stálice, které nezklamou. A letenský kapitán je pro svůj tým hotový poklad. David Lafata ve svém jubilejním 400. ligovém zápase vstřelil vítězný gól, díky němuž fotbalisté Sparty v předehrávce 4. kola HET ligy porazili Slovácko 1:0. Letenští se před víkendem posunuli na druhou příčku tabulky a jejich kanonýr s třemi podzimními trefami do čela pořadí střelců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník David Lafata střílí hlavou gól v utkání proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Kolotoč změn sviští dál. Hned čtyři nové hráče proti poslednímu duelu v Liberci poslal do základní jedenáctky italský kouč Stramaccioni. Obránci Costa a Hovorka nastoupili vůbec poprvé v sezóně, do základu se posunuli také Šural a Mavuba.

Letenský kapitán David Lafata nastoupil k 400. ligovému utkání, před nímž převzal dvě kopačky za svůj jubilejní 200. ligový gól - zlatou od Klubu kanonýrů a opravdovou, s níž dvousté trefy v derby proti Bohemians docílil.

Domácí začali náporem. Šural se v první šanci nezorientoval, Lafatovu teč v 7. minutě skvěle vyrazil brankář Heča. Letná pak tleskala vydařené kombinaci, po níž Šural s Hofmannovou tečí trefil břevno. Hra na jednu branku pokračovala a po Ben Chaimově sóle se znovu blýskl Heča.

Domácí podržel Koubek, udeřil Lafata

Gól ovšem nepřicházel a Slovácko se oklepalo, takže posléze i Navrátil zdálky ohrozil Koubkovu branku. V 31. minutě si dokonce vypracovalo tutovku a při další střele Navrátila se vytáhl také letenský gólman Koubek. V závěru první půle znovu zatlačili domácí, míč ovšem létal jen kolem Hečovy svatyně.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil. Sparta útočila, Slovácko odolávalo. Až v 60. minutě domácí našli klíč. Ben Chaim na druhý pokus přesně odcentroval, Lafata ve vápně vyskočil nejvýš a hlavou korunoval svou party na oslavu velkých jubileí.

Lafata dostal hlavou míč do sítě ještě jednou, druhá trefa však kvůli spornému ofsajdu neplatila.

Sparta nicméně v závěru znovu hazardovala. Hofmann trefil tyč a další tutovku Slovácka nevyužil střídající Kubala. Letenští si už pak tři body pohlídali.

Fotbalová liga - 4. kolo:
Sparta Praha - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 60. Lafata. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hájek. ŽK: Reinberk, Hofmann, Daníček (všichni Slov.). Diváci: 11 696.
Sparta: Koubek - Zahustel, Mareček, Hovorka, Costa - Sáček, Mavuba (77. Mandjeck) - Biabiany, Lafata (82. V. Kadlec), Ben Chaim (72. M. Frýdek) - Šural. Trenér: Stramaccioni.
Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Šimko, Divíšek - Šumulikoski (71. Rezek), Daníček - Navrátil, Machalík (63. Sadílek), Havlík - Zajíc (79. Kubala). Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: