Hlavní obsah

Sešívaní na roztrhání. Nejdřív vršovické derby, pak odveta o zlatý poklad

Už jen středeční odveta s APOEL Nikósie je dělí od vytouženého postupu do Ligy mistrů. Fotbalisté pražské Slavie však nejprve musejí zvládnout vršovické derby v Ďolíčku. A nečeká je žádná lehká partie. Klokani bodovali se sešívanými v pěti z posledních šesti ligových střetnutí. Sobotní duel 4. kola Bohemians 1905 - Slavia se hraje od 18:00. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Milan Škoda ve vršovickém derby s Bohemians.

Článek

Žezlo pro krále Vršovic třímají sešívaní. V květnu u Botiče vyhráli 3:1 a roli favorita budou plnit i tentokrát.

„Liga jede dál, čeká nás těžký soupeř. Pražské derby na Bohemce má vždy grády. Bude plný stadión, určitě se těšíme," avizuje na klubovém webu trenér Jaroslav Šilhavý.

Slavia prohrála v Nikósii 0:2, musí tedy na APOEL v Edenu vyrukovat v plné síle.

„Samozřejmě nějaké změny v derby uděláme, protože naše priorita je odveta s APOEL. Tím ale nechci říct, že bychom se vykašlali na Bohemku," ujišťuje trenér Slavie.

„Uvidíme, v jakém stavu bude Danny nebo Deli. Určitě zohledníme zdravotní stav," dodává Šilhavý.

Není jednoduché udržet koncentraci

Klokani jsou v klidu, v sezóně ještě neprohráli.

„Hráči se na derby těší. Je jasné, že do zápasu se Slavií, Spartou jdete trochu jinak než proti slabším soupeřům," avizuje kouč Martin Hašek. „Není jednoduché jít na Bohemku se stejnou koncentrací jako na zápas Ligy mistrů v Nikósii. Pro ně je ovšem i ligový zápas důležitý," vžívá se do situace sešívaných.

Neskrývá, že jeho tým bude chtít využít rozpolcenosti rivala před pohárovou odvetou.

„Slávisté mají vysoké hráče, praktikují silový styl hry. Využívají síly při nakopávaných míčích, centrech. Tak nás na jaře porazili. Věřím, že tentokrát budeme klást větší odpor," přeje si Hašek.

Reklama

Související témata: