Hlavní obsah

Zlín - Karviná 1:0Zlín doma i podruhé v sezoně vyhrál, Karvinou porazil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Ekpai 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína ve čtvrtém kole první ligy porazili Karvinou 1:0 po zlepšeném výkonu ve druhém poločase. Jedinou branku vstřelil v 65. minutě Ubong Ekpai, k výhře výrazně pomohl i brankář Stanislav Dostál. Ševci doma i podruhé v této sezoně naplno bodovali. Karviná z posledních sedmi zápasů venku získala jen bod.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ubong Ekpai ze Zlína se raduje z gólu proti Karviné.

Článek

Ve středové řadě Zlína se po uzdravení v prvoligové premiéře představil argentinský záložník Podio. Ani jeho přítomnost ale výrazněji nepomohla vtisknout "Ševcům" herní tvář.

Domácí fotbalisté se po celý úvodní poločas trápili. Jejich kombinační souhra končila většinou ještě před hranicí šestnáctky. Jedinou výjimkou byla akce v osmé minutě, kdy Podio rozehrál z pravé strany přímý kop, po němž Ekpai hlavou trefil přímo náruč brankáře Berkovce.

Karviná spoléhala na jednoduchou kombinační souhru prokládanou rychlými protiútoky. V 11. minutě domácí brankář Dostál dvakrát zachránil svůj tým od pohromy. Poprvé po rohovém kopu stačil vyrazit jen konečky prstů Kalabiškovu střelu nad břevno. Vzápětí po dalším zaváhání domácích zadáků Dostál vyrazil nohou střelu Hoška z bezprostřední blízkosti.

Další šanci ke skórování připravil ve 23. minutě Štěpanovský, který se protáhl mezi třemi zadáky soupeře, jeho přihrávku ale Wagner nestačil přesně zakončit.

Zlín se z herního útlumu probral po změně stran. Zvýšil agresivitu, křídelními akcemi dostal protivníka pod tlak. V 56. minutě Jiráčkovu dělovku ze dvaceti metrů Berkovec jen s námahou vyrazil. Převahu Ševci zúročili v 65. minutě , kdy Holzer unikl po levé straně, z jeho centru Ekpai přeskočil obránce Eismanna a hlavou otevřel skóre utkání.

O tři minuty později po Ekpaiově centru střídající Džafič ve vyložené šanci přestřelil branku. Karviná nerezignovala, k zakončení se dostali střídající Budínský, Wagner a Kalabiška. Jejich šance na vyrovnání však zlikvidoval brankář Dostál. V závěru mohl pojistit výhru Zlína Železník, jenž po sólu netrefil branku.

Fastav Zlín - MFK Karviná 1:0 (0:0)
Branka: 65. Ekpai. Rozhodčí: Marek - Arnošt, Horák. ŽK: Gajič - Šisler. Diváci: 3925.
Zlín: Dostál - Matejov, Janíček, Gajič, Bartošák (63. Džafič) - Ekpai, Jiráček (88. Bačo), Traoré, Podio (90. Železník), Holzer - Diop. Trenér: Páník.
Karviná: Berkovec - Moravec, Košťál, Hošek, Eismann - Janečka, Šisler - Štepanovský 76. (Ramírez), Panák (60. Budínský), Kalabiška (85. Vondra) - Wágner. Trenér: J. Weber.

Reklama

Související témata: