Hlavní obsah

Podali jsme týmový výkon, odmítal po výhře nad Karvinou chválu zlínský brankář Dostál

Zatímco venku ještě nebodovali, před svými fandy jsou v novém prvoligovém ročníku stále stoprocentní. Fotbalisté Zlína zvládli po vydřené výhře nad Brnem i druhý domácí zápas, Karvinou zdolali 1:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ubong Ekpai ze Zlína se raduje z gólu proti Karviné.

Článek

„Oproti předchozím střetnutím jsme trochu pozměnili rozestavení ve snaze eliminovat agresivitu a výškovou převahu soupeře. Přesto jsme v prvním poločase jen se štěstím ubránili několik nebezpečných standardek hostů. O přestávce jsme si k tomu v kabině něco řekli a po pauze jsme už podali mnohem lepší výkon. Prosadili jsme se trpělivostí, kromě gólu jsme měli další dvě či tři vyložené střelecké příležitosti. A to nemluvím o úplném závěru, kdy už Karvinští hráli vabank a my jsme mohli z brejků do otevřené obrany zvýšit," hodnotil zápas zlínský kouč Bohumil Páník.

„Vítězství je pro nás velice důležité. I vzhledem k trochu pozměněnému způsobu naší hry se třemi středními záložníky," pochvaloval si trenér, který nenapsal na soupisku Holíka, jenž touží po přestupu do Dukly. „Fotbalista, který u nás nechce hrát, nemůže být v nominaci," tvrdil.

Nervy v závěru

Zlíňany několikrát podržel výtečnými zákroky brankář Stanislav Dostál, který tak odčinil chybu z předchozího utkání na pražské Julisce. Chválu však odmítal. „Podali jsme týmový výkon. Závěr byl hodně hektický, ale naštěstí jsme těsné vedení udrželi," radoval se šestadvacetiletý gólman, který se blýskl zejména chvíli před koncem, když zlikvidoval Šislerovu dělovku. „Nepodařilo se mu naštěstí poslat balón k tyči. V posledních minutách to ovšem byly docela nervy," oddechl si.

Vyrovnat mohl devět minut před koncem i útočník Tomáš Wágner. Karvinský forvard věděl, jakou chybu udělal při klíčové hlavičce. „Měl jsem poslat míč do země a víc od středu branky," měl jasno.

„Zahráli jsme mnohem líp než v minulém venkovním duelu na Bohemce, ale zase se bohužel vracíme s prázdnou. Chyběl tomu gól, my jsme naopak jeden hloupý dostali. Přitom si dovolím tvrdit, že jsme si vypracovali víc šancí než domácí, avšak ve finální fázi se nám vůbec nevedlo," posteskl si Wágner.

Karvinský kouč Jozef Weber souhlasil. „Fotbal je o gólech. Zlíňané na rozdíl od nás jeden dali, proto zvítězili zaslouženě," uznal. Souhlasil, že ve Zlíně byl k vidění kvalitnější zápas než před dvěma týdny ve vršovickém Ďolíčku, kde jeho mužstvo rovněž těsně prohrálo. „Tentokrát to mělo šťávu i větší agresivitu. Bohužel jsme zase vyšli naprázdno. Hlavně proto, že se trápíme v koncovce," našel Weber hlavní příčinu porážky.

Reklama

Související témata: