Hlavní obsah

Plzeň v nastavení urvala výhru a jde do trháku! Olomouc během pěti minut zničila Brno

Praha
Aktualizováno

Plzeňští fotbalisté se dostali na čele HET ligy do tříbodového trháku. Spasitel Marek Bakoš zachránil Viktorii v nedělním duelu čtvrtého kola vítězství v Jihlavě 2:1 ve druhé minutě nastavení. Na druhé místo se o bod před Slavii se Spartou vyšvihla Olomouc, která třemi góly během pěti minut zničila doma Brno. Zbrojovka se tak po porážce 0:3 krčí s jediným bodem u dna tabulky. Na první výhru stále čeká Jablonec. Nad Duklou sice vedl o dva góly, ale nakonec bral jen bod za remízu 2:2.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Plzně Pavel Vrba během utkání v Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Tři zápasy Plzeň v lize ani jednou neinkasovala, ale v Jihlavě prostřelil brankáře Kozáčika, jenž se vrátil po zranění, Lotyš Ikaunieks už v první minutě. Šlo o vůbec první ligový gól Vysočiny v této sezóně. Další už ale nepřidala a Západočeši se i přes nevýrazný výkon probojovali k výhře, když po změně stran srovnal Hrošovský a v nastavení po rohu vystřelil hlavou tři body Bakoš. Západočeši tak zůstávají jako jediní v lize bez ztráty bodu a naladili se na odvetu play off Evropské ligy s Larnakou.

Olomouc si užívá skvělou nováčkovskou jízdu. Doma vyřídila Brno už v první čtvrthodině, když se dvěma premiérovými góly v lize blýskl Texl a mezi jeho zásahy se stihl se svým gólovým příspěvkem ještě vklínit Houska. Zbrojovka na šokující úvod nedokázala zareagovat a dál se pod trenérem Habancem utápí v krizi. Sigma se naopak raduje ze třetí výhry v sezóně.

Jablonec sahal po první výhře v sezóně, když po půlhodině vedl nad Duklou po trefách Tecla a Mehanoviče 2:0. Záhy ale snížil Schranz a po změně stran srovnal Holenda. Pražané tak poprvé bodovali venku, Jablonec v posledních jedenácti ligových zápasech dokázal vyhrát jen jeden zápas.

Program 4. kola:
Pátek
Sparta - Slovácko 1:0
Sobota
Zlín - Karviná 1:0
Ostrava - Teplice 3:3
Bohemians - Slavia 0:0
Mladá Boleslav - Liberec 0:3
Neděle
Jablonec - Dukla 2:2
Branka: 15. Tecl, 30. Mehanovic - 32. Schranz, 78. Holenda
Olomouc - Brno 3:0
Branky: 9. Texl, 11. Houska, 14. Texl
Jihlava - Plzeň 1:2
Branka: 1.Ikaunieks - 64. Hrošovský, 90.+3. Bakoš

Reklama