Hlavní obsah

Spasitel Bakoš! V kritických chvílích je na správném místě, chválí Vrba kumšt matadora

Jihlava

Podruhé během čtyř dnů spasil Marek Bakoš fotbalovou Plzeň! Západočeši místo pohodového nedělního odpoledne prožívali při duelu 4. kola nejvyšší soutěže na hřišti Jihlavy trápení. Jejich výkon měl daleko k ideálu. Trefa čtyřiatřicetiletého borce z posledních vteřin nastavení zajistila Viktorii výhru a stoprocentní bodovou bilanci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Marek Bakoš má důvod k radosti, po duelu s Larnakou sehrál klíčovou roli i v Jihlavě.

Článek

„Ve výhru jsem věřil do poslední chvíle. Byl jsem pozitivně naladěný," vyprávěl po triumfu s úsměvem Marek Bakoš. Ve čtvrtek dvěma góly vydatně přispěl k triumfu 3:1 v úvodním duelu play off Evropské ligy s Larnakou. Nadcházející čtvrtek čeká Západočechy na Kypru odveta. I proto udělal trenér Vrba ve srovnání s minulým duelem šest změn v sestavě.

I Bakoš začal na lavičce, odkud sledoval gól Jihlavy už po 27 vteřinách. „Inkasovali jsme z prvního nákopu za obranu, kdy se dva naši hráči srazili ve snaze odvrátit míč. Zápas ani nezačal a my jsme prohrávali. K tomu v nohách těžký zápas s Larnakou. Pro hlavu strašné," vracel se Bakoš k okamžiku, kdy nedorozumění Hájka s Limberským ztrestal Ikaunieks.

Západočeši si sice vytvářeli šance, ale Jihlava zrovna tak. Plzeňský trenér Vrba od postranní čáry hráče marně burcoval a udílel pokyny. Probudit tým se nedařilo. „Nešla nám rozehrávka. Živulič se vůbec nedostal do hry," lamentoval Vrba. I proto už po 38 minutách poslal do hry Bakoše. A se slovenským matadorem v sestavě nastal obrat.

Vrbá má šťastnou ruku

Plzeň se postupně nadechla k lepšímu výkonu. „Byli jsme blízko vyrovnání už před přestávkou, ale vyšlo to až po luxusní trefě Hrošovského," promítal se Bakoš parádní trefu spoluhráče z 64. minutě. Následně byli blíže vítězné trefě domácí, jenže Dvořákovu hlavičku Kozáčik lapil. A v poslední minutě přišel Bakošův čas, když po Zemanově rohovém kopu napálil míč z malého vápna do sítě. „Marek je hráč, který se v kritických momentech objeví na správném místě," lebedil si Vrba.

Bakoš ukázal, jak je hladový. Po gólech i sestavě. „Já se necítím jako muž pro případ nouze. Dřu, abych byl nachystaný v jakémkoliv okamžiku. I ve čtyřiatřiceti zažívám nové situace. Dobrý trenér má cit, kdy využít potenciál hráče. A trenér Vrba má zatím šťastnou ruku," smál se Bakoš po trefě, která zajistila čtvrtou výhru Plzně. Ta je jako jediná v lize stoprocentní.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články