Hlavní obsah

Sešívané v derby nejvíc prohnal jejich bývalý hráč

Nejdelší vzdálenost ve 4. kole HET ligy naběhali fotbalisté Jihlavy, kteří padli s aktuálním lídrem tabulky z Plzně až v samém závěru zápasu. Nejlepším maratóncem kola se ukázal být Michal Švec z Bohemians a nejvíce metrů ve sprintu pak naběhal olomoucký Šimon Falta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Švec z Bohemians během derby se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Jihlavy bojovali o cennou remízu s Plzní až do posledních minut, přesto vyšli bodově naprázdno (1:2). Aspoň toho ovšem o víkendu naběhali ze všech týmů nejvíc (117 851 metrů). O pár metrů méně měli v nohou hráči Slovácka (116 937) a Slavie (116 641).

Velký podíl na porci naběhaných kilometrů jihlavských hráčů měli kapitán Lukáš Vaculík (11 851 metrů) a zatím jediný skórující hráč týmu Davis Ikaunieks (11 711 metrů). Největší vzdálenost ze všech ovšem naběhal Michal Švec z Bohemians, který se svými spoluhráči uhrál cennou remízu s pražskou Slavií (0:0). Sešívané tak paradoxně nejvíc prohnal jejich bývalý hráč...

Nejvíce metrů ve sprintu naběhal olomoucký záložník Šimon Falta (393 metrů). Jen o pár metrů méně toho v plné rychlosti naběhali jihlavský Petr Hronek (367) či spoluhráč prvně jmenovaného Tomáš Zahradníček (363).

Nejčastěji sprintujícím hráčem byl zlínský Dame Diop (27 sprintových náběhů), v těsném závěsu za ním jsou v této statistice Tomáš Přikryl z Mladé Boleslavi a Branislav Miloševič z pražské Dukly (oba 26).

Reklama