Hlavní obsah

Baník jeden zápas venku bez fanoušků! Votroci zase zaplatí za rabiáta z ochranky

Aktualizováno

Fotbalová disciplinárka udělila Baníku Ostrava pro nevhodné chování fanoušků v utkání na Slovácku trest sehrání jednoho zápasu bez přítomnosti diváků hostujícího klubu nepodmíněně. Nejbližší utkání hraje Baník v neděli v Plzni. Hradec Králové pak dostal trest za člena ochranky, který zranil diváka během derby s Pardubicemi.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Policie zasahuje proti fanouškům Baníku po skončení zápasu na Slovácku.

Článek

Jeden výjezd ven bez vlastních fanoušků.Takový je trest pro Baník za použití pyrotechniky, vhazování předmětů na hrací plochu, nevhodné pokřiky a poškození zařízení stadiónu jeho příznivci v utkání na Slovácku.

„Závažnost chování ostravských fanoušků vedlo disciplinární komisi k uložení trestu, jenž vešel v platnost od tohoto soutěžního ročníku a měl by být signálem především pro příznivce jednotlivých klubů," vysvětluje Josef Teplý, místopředseda fotbalového tribunálu.

"Komise podobné projevy či chování nebude tolerovat, zejména pokud při nich dojde k poškozování stadiónu či vhazování pyrotechniky na hrací plochu," varuje Teplý.

Hradec Králové pak za porušení povinnosti pořádajícího klubu (fyzické napadení) v utkání s Pardubicemi vyfasoval pokutu sto tisíc korun a uzavření sektoru CH na jedno soutěžní utkání nepodmíněně. Votroci tak platí za výstřelek člena bezpečnostní agentury.

Komise také potrestala asistenta trenéra Jihlavy Michala Kadlece za nevhodné chování (urážlivé výroky směrem k rozhodčím) v utkání s Plzní nepodmíněným zákazem výkonu funkce ve 3 soutěžních utkáních a pokutou 10 tisíc korun.

Reklama

Související témata: