Hlavní obsah

Zbrojovka bez Habance, Sparta bez Frýdka. Na derby Šuralů ale dojít může

Zápasem dne je ve fotbalové lize duel Zbrojovky se Spartou. Brno spadlo na poslední příčku tabulky a jako první v lize v pondělí odvolalo trenéra. Skončil kouč Habanec a tým zatím povedou asistenti Dostálek a Přerost. Sparta v lize 10x za sebou neprohrála. Zápas Brno - Sparta se hraje od 17:00 před kamerami O2 TV Sport, všechna utkání můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bratrský duel. Josef Šural ze Sparty (vpředu) a Jakub Šural z Brna.

Článek

Žádný klidný týden. Poslední Zbrojovka propustila trenéra Habance, Sparta hledající optimální formu zase vyrazila do Brna nečekaně bez Martina Frýdka.

Na derby Šuralů ale nejspíš dojde, mladší Jakub přivítá zkušenějšího Josefa.

„Stát se po odvolání trenéra může všechno. Zbrojovka může nasadit nové hráče, úplně promíchat sestavu. Přijede Sparta, takže to bude mít postavené hlavně na motivaci," avizuje Josef Šural pro sparťanský web.

Svůj bývalý klub stále sleduje. „Čekal jsem, že budou mít trochu problémy. Nemyslel jsem si ale, že až takové a od začátku sezóny. Neměli zase až tak strašidelný los a těžší soupeři je teprve čekají. Zavadil byl jejich asi nejlepší hráč a zatím ho nedokázali nahradit," poukazuje sparťan.

Dostálek žádá výkon na 150 procent

„Sparta je nesmírně kvalitní soupeř, proto je snadnější hráče na takový zápas motivovat. Porazit Spartu ale znamená předvést výkon na 150 procent. I to je motivace," avizuje Richard Dostálek, zastupující trenér Brna.

„Pro nás je odvolání trenéra nepříjemné, protože jak se říká: nové koště dobře mete," uvědomuje si letenský asistent Radoslav Kováč. „Byl jsem se podívat na Zbrojovku v Olomouci a zápas jim moc nevyšel, protože za čtrnáct minut prohrávali 0:3. Jejich krize má dva jasné faktory. Pavel Zavadil byl lídr týmu, který chybí strašně, a chybí i góly od Jakuba Řezníčka," dodává Kováč.

Reklama

Související témata: