Hlavní obsah

Výsledek je nezasloužený, ale na dojmy se nehraje, litoval karvinský Wágner

Karviná

Podruhé v řadě odcházeli fotbalisté Karviné po utkání do šaten poražení, přestože byli na hřišti lepší, než soupeř. Ve Zlíně o minulém víkendu ani v sobotu doma proti Liberci totiž nedokázali vstřelit branku. Šancí přitom měli mnohem více než Severočeši, které skvělým výkonem podržel gólman Kolář. „Ten výsledek je absolutně nezasloužený, ale na dojmy se fotbal nehraje. Počítají se góly a ne to, kdo je lepší celé utkání,“ krčil rameny útočník Karviné Tomáš Wágner po porážce 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva karvinský Tomáš Wágner a Michal Šmíd z Bohemians 1905 - Ilustrační foto.

Článek

Podruhé za sebou jste nedali gól, přitom šancí bylo plno. Čím to je?

Nevím, co k tomu říct. Táhne se to s námi a všichni to viděli. Vystřídali jsme se v šancích asi všichni, včetně stoperů a bohužel to tam nespadne nikomu. Máme spoustu šancí, hrajeme hezký fotbal, ale máme nulu. Budeme mít těch čtrnáct dní před Spartou krušných, protože tohle je málo. Možná bude lepší hrát špatný fotbal, třeba začneme vyhrávat.

Máte v hlavách, že jste v pěti kolech dali jen čtyři góly a v posledních dvou utkáních žádný?

Nevím, je to na každém jedinci. Já to v hlavě mám, protože chci a jsem tady od toho, abych dával góly. Ve Zlíně jsem to v šanci hrál doprostřed a celý týden jsem si říkal, že pokud se dostanu k hlavičce, tak to budu hrát do země a když tam dneska přišel centr, tak jsem to přesně tak zahrál a Kolář to chytil, ani nevím jak. Určitě se dostane do jedenáctky kola, tak jak se tam dostal po minulém utkání zlínský Dostál.

Vaše šance byla z kategorie vyložených. To vás mohla zvednout.

Přesně, jak říkáte. Naše zápasy jsou většinou o prvním gólu, který my ale nedáme. Kdybychom dali gól jako první, určitě by se nám hrálo lépe. Liberec bránil a čekal na šanci. Jednu ze dvou využil a veze si body.

Do sestavy se po zranění vrací tvůrce hry Budínský. Mohlo by to střelecké probuzení přijít s ním?

Buďa je kreativní a je pro nás důležitý. I dnes, kdy přišel na hřiště, měl hned fantastickou střelu. Gólman ji ale chytil, stejně jako všechny naše ostatní.

Po reprezentační pauze jedete na Spartu. S jakými ambicemi tam pojedete?

Je to až za čtrnáct dní, ale bude to hrozně špatných čtrnáct dní, protože po takovém zápase se těžko spí a budeme mít hlavy dole. Na druhou stranu tam nemáme ztratit a porveme se o body. Pro každého to bude svátek a třeba se to k nám otočí právě tam.

Reklama

Související témata: