Hlavní obsah

Plzeň - Baník 3:0Plzeň doma porazila Ostravu a zatím v lize neztratila ani bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Limberský 1 : 0
79. Krmenčík 2 : 0
85. Kolář 3 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Fotbalisté Plzně doma porazili nováčka Ostravu 3:0, vyhráli i v pátém kole prvoligové sezóny a vedou tabulku o čtyři body před mistrovskou Slavií. Až ve druhém poločase se gólově prosadili střídající David Limberský s Danielem Kolářem a Michael Krmenčík. Baník v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou nezvítězil a patří mu dvanáctá příčka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Lukáš Pazdera z Baníku Ostrava se snaží v utkání 5. kola HET ligy zabránit v rozehrávce plzeňskému Janu Kopicovi.

Článek
Fotogalerie

Plzeňský trenér Pavel Vrba udělal v základní sestavě hned sedm změn oproti čtvrteční odvetě 4. předkola Evropské ligy v Larnace, kde Západočeši s vypětím všech sil uhráli postupovou remízu 0:0.

Na stadiónu nakonec bylo okolo 400 ostravských příznivců, protože Odvolací komise FAČR odložila trest disciplinární komise LFA pro Baník v podobě jednoho venkovního utkání bez fanoušků.

Po čtvrt hodině hry dostal hodně prostoru hostující Hrubý, jehož pokus nadvakrát zlikvidoval Kozáčik. Domácí Hořava pak z dálky o kousek minul. Komplikace pro Viktorii nastala ve 26. minutě, kdy se zranil kapitán a stoper Hubník a musel ho vystřídat Hejda.

Nedůslednost plzeňské obrany mohl potrestat Baroš, který z rohu hlavičkoval k připravenému Kozáčikovi a poté marně reklamoval ruku jednoho z bránících hráčů. Čermák z výborné pozice střílel vedle tyče ostravské branky, tu krátce před pauzou minul i Řezník.

Těsně po změně stran už se domácí málem radovali. Řezník nacentroval na Kopice a ten z voleje trefil tyčku. Domácí zvyšovali tlak a měli stále větší převahu. Po uvolnění v šestnáctce Krmenčík zamířil nad břevno a záhy si podobně počínal i Kopic.

Plzeň otevřela skóre v 64. minutě. Kopic přistrčil míč střídajícímu Limberskému a ten ho i s pomocí lehké teče napálil do horního růžku branky. Bek Viktorie se v lize trefil poprvé od září 2015.

Brzy mohl z přímého kopu zvýšit Hořava, ale těsně minul. Pojistku přidal v 78. minutě Krmenčík, jemuž Řezník hlavou přistrčil míč před odkrytou branku.

Pět minut před koncem pak Krmenčík utekl po levé straně, před brankou našel volného Koláře a ten měl dost času přesně zamířit. Ostravské mužstvo v nejvyšší soutěži prohrálo s Viktorií posedmé za sebou.

5. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 3:0 (0:0)
Branky: 64. Limberský, 78. Krmenčík, 85. Kolář. Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Kubr. ŽK: Hubník - Azackij. Diváci: 10.407.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hubník (26. Hejda), Hájek, Havel (59. Limberský) - Živulič, Hořava - Petržela, Čermák (60. Kolář), Kopic - Krmenčík. Trenér: Vrba.
Ostrava: Vašek - Pazdera, Šindelář, Azackij, Sus - Mičola (70. Stáňa), Hlinka, Hrubý, Panič, De Azevedo (70. Granečný) - Baroš (54. Šašinka). Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: